Şikede ikinci dalga geliyor

Şikede ikinci dalga geliyor
Eski Federasyon yetkilileri ile PFDK ve MHK yöneticileri de dinlemeye takıldı. Bu kişilerin şampiyonluğu etkileyen bazı maçlarla ilgili yapılan şike anlaşmalarından haberdar olmasına rağmen, hiçbir girişimde bulunmaması dikkat çekti. Adı olaylara karışanl

 FUTBOLDA deprem etkisi yaratan şike soruşturması kapsamında yapılan dinlemelere Futbol Federasyonu eski yetkilileri ve kurullarının yöneticileri de takıldı. Bazı eski Federasyon yetkililerinin yapılan şike görüşmelerinden haberdar olmasına karşın hiçbir girişimde bulunmadıkları iddia edildi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Tahkim Kurulu ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyelerinin de takıldığı dinlemelerle ilgili yeni gözaltıların önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin gerçekleştirdiği futbolda şike soruşturmasında gündemi sarsacak yeni iddialar araştırılmaya başlandı.Emniyet tarafından telefon dinlemelerine de yansıyan iddialara göre, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bazı eski yetkilileri ile PFDK, MHK ve Tahkim Kurulu yöneticilerinin de şike olaylarına adı karıştı.

Aziz Başkan sizleri de aradı mı?

TFF eski yetkililerinin yaptığı bazı telefon konuşmaları soruşturma dosyasında yer aldı. Yetkililerin şampiyonluğu etkileyen bazı maçlarla ilgili yapılan şike anlaşmalarından haberdar olmasına rağmen hiçbir girişimde bulunmaması, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer kulüplerin üst düzey yöneticileriyle sık sık telefon görüşmeleri yaptıkları saptandı.

Kulüp yöneticilerinin eski Federasyon yetkililerine çeşitli maçlarla ilgili baskı uyguladığı da yine dinlemelerle tespit edildi. Bu kişilerin zaman zaman Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın telefonunlarına cevap vermediği ve panik halinde diğer federasyon üyelerini de arayarak, “Aziz Başkan sizleri de aradı mı? Ne söyleyeceğiz şimdi biz buna” şeklinde tedirginlik gösterdikleri belirlendi.

Sonuçları etkilemeye çalışmışlar

Dosyada PFDK ve MHK yöneticileriyle ilgili görüşmeler de yer aldı. Her iki kurulda görev yapan yöneticilerin, bazı kulüp yöneticileri ve futbolcularla yaptıkları konuşmalar yine telefon dinlemelerine yansıdı.

Şüphelilerin, bazı maçlara istedikleri hakemlerin tayin edilmesi için yöneticilerle görüştükleri, talepleri yerine getirilmediği takdirde sitem ettikleri ortaya çıktı. PFDK’nın bazı üyeleriyle telefonla görüşen kulüp yöneticilerinin, olaylı maçlar sonrası verilecek cezalara müdahale ettikleri ya da futbolcularına verilen cezaları düşürmeleri için talepte bulundukları da konuşmalara yansıdı.

Özellikle Süper Lig takımlarının yöneticilerinin PFDK ve MHK kararlarıyla ilgili yöneticilerle sık sık görüşerek sonuçları etkilemeye çalıştıkları iddia ediliyor.

Federasyon’a baskı yaptılar iddiası

Ayrıca Fenerbahçe yöneticilerinin PFDK ve MHK yöneticilerine eski Federasyon yetkilileri üzerinden baskı kurdukları da iddialar arasında.

Soruşturma kapsamında önümüzdeki günlerde yeni gözaltıların olabileceği, ayrıca bazı futbolcu ve kulüp yöneticilerinin ise ifadeye çağırılacağı öğrenildi.
Bundan sonra beklenen yeni şok dalgasının bu kez TFF’nin üst düzey yöneticileri ile PFDK ve MHK yöneticileriyle, Süper Lig’in diğer kulüp yöneticileri ve futbolcularına uzanacağı bilgilerine ulaşıldı. Savcılık yetkilileri gözaltına alınacak isimlerin, emniyette sorgulanan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda tespit edileceğini açıkladı.

Şampiyonluk yemeğine savcıları davet etmişler

Fenerbahçeli yöneticilerin, şampiyonluk yemeklerine Zekeriya Öz ile Fikret Seçen’i davet ettiği ama ikilinin geceye katılmadığı ortaya çıktı.

ŞİKE soruşturması kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinin, geçen ay sınırlı sayıda davetliye verdiği şampiyonluk kutlaması yemeğine Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görev yapan Özel Yetkili Cumhuriyet savcılarını da davet ettiği ortaya çıktı.

Şampiyonluk sonrası geçen ay Kalamış tesislerinde verilen yemekteki davetli isimler arasında bir süre önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vekilliğine atanan savcı Zekeriya Öz ile Ergenekon soruşturmalarından sorumlu İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen de vardı. Ancak davetli listesinde bulunan savcı ve hakimlerden hiçbiri Fenerbahçe yemeğine gelmedi.

Bu durum Aziz Yıldırım olmak üzere yöneticilerden Şekip Mosturoğlu’nun dikkatini çekti. Bunun üzerine masada “Acaba Ergenekon soruşturmasında sıra bize mi geldi?” diye espri de yapıldı. Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler yaklaşık 1 ay sonra yemeğe davet ettikleri savcıların yönettiği şike soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

ŞİKE iddialarına yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, yönetici İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Sportif Direktör Ümit Karan, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, kaleci Korcan Çelikay, Fenerbahçe’ye transfer olan Emenike ile futbolcu Sezer Öztürk Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.