"Silivri'deki tutuklu milletvekilleri mazbata bekliyor"

"Silivri'deki tutuklu milletvekilleri mazbata bekliyor"
Balbay, seçimlerden sonra avukatı aracılığıyla gönderdiği ilk mesajında, "İzmirlilerin her oyunu bedenimdeki bir kılcaldamar gibi içimde hissedeceğim. 12 Haziran akşamından itibaren bunun sorumluluğu ve bilinci içindeyim" dedi.
 İzmir’den milletvekili seçilen 2. Ergenekon davasında yargılanan Cumhuriyet  yazarı Mustafa Balbay, İzmirliler’e teşekkür ederek, Meclis’te görevini yerine getirmek için sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Balbay, CHP’nin Zonguldak milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ve MHP’nin İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, tahliye talep etmek için seçim sonuçlarının kesinleşmesini bekliyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 2. Ergenekon davasında iki yılı aşkın bir süredir tutuklu yargılanan ve CHP İzmir 2. Bölge’den milletvekili seçilen Mustafa Balbay, uzun süre hastanede tedavi gören ve Adli Tıp Raporu üzerine cezaevine gönerilen Zonguldak milletvekili Mehmet Haberal ile Balyoz davası tutuklu sanığı MHP milletvekili Korgeneral Engin Alan, seçim sonuçları kesinleşmediği için tahliye talebiyle mahkemeye başvuramadı. Balbay, Haberal ve Alan’ın avukatları sonuçlar kesinleşince, mazbataları alarak davaların görüldüğü mahkemelerden tahliye talep edecekler. Avukatlar, mahkemenin başvuruyu aynı gün değerlendireceğini, sonuçların en geç 20 Haziran Pazartesi günü açıklanmasını beklediklerini söylediler.

“Teşekkür ederim”

İzmir milletvekili Balbay, seçimlerden sonra avukatı aracılığıyla gönderdiği ilk mesajında, “İzmirli seçmenlere çok teşekkür ediyorum. İzmirlilerin her oyunu bedenimdeki bir kılcaldamar gibi içimde hissedeceğim. 12 Haziran akşamından itibaren bunun sorumluluğu ve bilinci içindeyim. Seçmen iradesinin bana verdiği görevi yerine getirmek için sabırla bekliyorum. Sadece özgürlüğüme kavuşacağım için değil, vatanıma milletime hizmet edeceğim için de çok mutluyum” dedi.

Tuncel nasıl tahliye edilmişti?

İkinci kez bağımsız milletvekili seçilen Sebahat Tuncel, 2007’de cezaevinden Meclis’e gitmişti. PKKGel üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Tuncel, millvekili seçildikten sonra avukatlarının başvurusu üzerine, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, 24 Temmuz 2007’de tahliye edilmişti. Mahkeme, Anayasa’nın 83. maddesi uyarınca Tuncel’i tahliye etmişti. Başsavcılık tahliye kararına itiraz edince, mahkeme, 26 Temmuz’da tahliye kararının gerekçesinden “yasama dokunulmazlığını” düzenleyen Anayasanın 83. maddesini çıkarmıştı. Kararı düzelten mahkeme, Tuncel’i kaçma ve delilleri yok etme şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle tahliye etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.