Silvan’da terörist avı

Silvan’da terörist avı
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde hain saldırı sonrası operasyonlar yoğunlaştırıldı.

Silvan, Hazro ve Kulp üçgenindeki operasyonda, kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla Mehmetçik bölgeyi didik didik tarıyor. Teröristlerin yakalanması amacıyla helikopterlerle de havadan destek sağlanırken, bölgeyi iyi tanıyan köy korucuları da operasyona katılıyor.

Kurşunla ve yanarak şehit düşmüşler

Şehit olan 13 askere yapılan otopsilerde bazılarının kurşunla, bazılarının da yanarak şehit oldukları belirlendi. Savcılık yetkilileri, çatışma bölgesindeki yangına PKK’lı teröristlerin kullandığı ve parça tesirinden çok yakma gücü yüksek ve fazla alev çıkaran Rus yapımı bombaların neden olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Bölgede ormanlık alanda çıkan yangını söndürmek için Silvan, Kulp ve Hazro’dan gelen Orman İşletme Müdürlükleri ekipleri araçlarla çalışmalarını sürdürürken Adana’dan gelen yangın söndürme uçağı da alevlere havadan müdahale etti.

9 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 9 teröristin ölü ele geçirildiğini duyurdu. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki duyuruda, 9-15 Temmuz 2011 arasında 9 teröristin ölü, 1 teröristin sağ ele geçirildiği, 14 teröristin de teslim olduğu kaydedildi. Duyuruda, 11 Temmuz’da Erzincan Refahiye’de 1, 14 Temmuz’da Diyarbakır Silvan’da 7 ve 15 Temmuz’da Bingöl Karlıova’da 1 teröristin ölü ele geçirildiği, 11 Temmuz’da Samsun Ayvacık’ta bir teröristin sağ yakalandığı, 13 Temmuzda Şırnak Silopi’de ise 14 teröristin teslim olduğu belirtildi. Bu arada devletin ilgili birimleri terör örgütünün önümüzdeki dönemde eylemlerini artıracağına dair gelen istihbaratta artış olmasına dikkat çektiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.