"Silvan'ın sivil gözle de incelenmesi lazım"

"Silvan'ın sivil gözle de incelenmesi lazım"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Silvan'da meydana gelen terörist saldırıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın da soruşturma başlatması konusunda, ''Bunun sıradan bir olay olmadığını'' belirterek, ''Genelkurmay tarafından incelenmesi, tetkiki yapılacağı gibi, b
Erdoğan, KKTC'ye yapacağı resmi ziyaret öncesinde Esenboğa Havaalanı'nda açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soruların ardından Erdoğan Kıbrıs'a hareket etti. Saat 16.30'da KKTC'ye hareket eden Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yüksel ve öteki ilgililer uğurladı.

Erdoğan ile eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de KKTC'ye gitti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Silvan'da 13 askerin şehit edilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma başlatmasıyla ilgili, ''Güvenliğimizle alakalı 13 yavrumuzun şehit olduğu böyle bir olayın Genelkurmay tarafından incelenmesi, tetkiki yapılacağı gibi, bir de sivil gözle, sivil iradenin bu şekilde inceleme yapması, araştırması en doğal, en tabii yöntemdir'' dedi.

İşte Erdoğan'ın gazetecilerin sorularına verdiği cevaplardan satır başları:

-“Bunu yapan iyi niyet beklemesin” demiştiniz. Yöntem değişikliğinden kastınız nedir?

Bizim milli birlik ve kardeşlik projemiz 74 milyonadır. Bu 74 milyonun içerisinde sadece Kürt kökenli kardeşlerimi kapsamamaktadır. Bu kapsam çok geniştir.

Avrupa Birliği

Bize karşı yanlış yaptılar. Dürüst davranmadılar, bize karşı referandum yapılması hususunu dile getirdiler. Kuzey Kıbrıs’ta yüzde 65 evet, güneyde yüzde 75 çıktığı halde kalkmışlardır hayır diyenleri ödüllendirmişlerdir.

Şu anda müstakil bir Kıbrıs devleti diye bir şey yoktur. Kimse dünyayı hiç aldatmasın. Hele hele bizi hiç aldatmasın. Kimi aldatıyorsunuz? Güney Kıbrıs’a

Biz kesinlikle kendilerini tanımıyoruz, masaya oturma görüşme asla yapmayız. Zaten bunu da AB yetkililerinin bildiklerini zannediyorum.

Terörist kötü niyetlidir. Terörle mücadelenin sıfırlanması ve tamamen bitmesi, kim söylüyorsa bunu bu yalandır. Terörle mücadelede onu zayıf düşürdüğünüz noktadır işin en ideal noktası.

"Gazze'ye gidebilirim"

Gazze'yi ziyaret edeceğiniz söyleniyor. Gazze'yi ziyaret etme gibi bir planınız var mı?

Önümüzdeki dönemde Mısır ziyaretimiz var. O ziyaretin ardından şartlar uygun olursa Gazze'ye gitmek gibi bir düşüncemiz var.

-Meclis TV kısıtlama yaptı. Muhalefet de tepki gösterdi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Meclis TV ile ilgili TBMM ve TRT arasındaki protokolden herhalde muhalefetin hiç haberi yok. Biz geldiğimizde burada bir esneme olsun dedik. Fakat baktık ki bu tamamen bir şov manzarası arz ediyor. Biz de artık haklımızın da şikayetlerini alarak, bu konuda gerek TRT gerek TBMM’ye de bu düşüncelerimizi biz de ilettik. Bizim iktidarımızdan önceki neyse aynen devamı uygundur dedik. İşin aslı budur. Kimsenin sesi kısılmıyor. Kaldı ki TRT’de diğer televizyonlar gibi, yine bunları oralardan çekip kullanabilecektir. Ama mesela grup toplantılarını vermeyecektir.

-YAŞ’ta 170 generalin kritik bölgelerde görevlendirileceği ifade ediliyor. Bu da atılacak adımlardan biri olabilir mi?

Maşallah medya kendini YAŞ yerine koymuş vaziyette. Bunun vereceği kararı medya veriyor. O zaman bize bir şey kalmadı. Bunlar YAŞ toplantısına gelir ve biz de adım atarız. E tabiî ki gelişen şartlara göre şüphesiz ki bu değişiklikler yapılabilir. Ama şu anda kim nereye atanacak ben YAŞ’ın başkanı olarak kim nereye atanacak bilmiyorum.

Ben terör konusunda bu benim serzenişimdir. Biz hala medyadan beklediğimiz desteği bulamadık. Biz özellikle bu Dolapdere mevkiindeki manzaraları yayınlamasını beklemezdik. Her şeyi yayınlamak herhalde şart değil. Bunlar çok şey de kazandırmıyor. Bu terör örgütüne hizmet ediyor arkadaşlar. Bizim sizlerle dayanışma içerisinde olmamız lazım. Biz Roj TV yada Fırat haber ajansı’yla dayanışma içerisinde olamayız. Bizim için meşru, sözlü ve yazılı medya sizsiniz. Bu konuda da sizlerin gerekli desteği vermeniz gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.