Şimdi ne olacak?

Şimdi ne olacak?
Askeri Yargıtay Onursal Üyesi Ali Fahir Kayacan, kritik YAŞ toplantıları öncesi TSK'nın zirvesinde yaşanan depremi değerlendirdi ve yeni Genelkurmay Başkanı'nın nasıl atanacağını anlattı:

"YAŞ, gerekli çoğunluk sağlandığı takdirde toplanır. Mutlaka orgeneral olması lazım. YAŞ, orgenerallerden başka istifa olmazsa toplanır. Bir askerin Genelkurmay Başkanlığı yapabilmesi için mutlaka kuvvet komutanlığı yapması lazım. Jandarma Genel komutanı istifa etmedi ama o kuvvet komutanlarından sayılmıyor. Onun için Bakanlar Kurulu kararıyla kuvvet komutanlığına atanması lazım. En azından bir gün o görevde kaldıktan sonra Genelkurmay Başkanlığı'na atanması mümkün."

Ağustos ayı olağan toplantısı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda yapılacak.

YAŞ'A KİMLER KATILACAKTI

1 Ağustos Pazartesi günü yapılacak YAŞ toplantısına, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 3.Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel'in katılacağı açıklanmıştı.

Ancak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay emekliliklerini istedi. Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler İnternet andıcı nedeniyle savcı tarafından arama kararı alınması istendi. Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan'daki Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamenin 1 numaralı sanığı olarak gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.