Sınırda hareketli anlar...

Sınırda hareketli anlar...
Hakkari’nin Irak sınırında bulunan Şemdinli ilçesinde dün gece başlayan askeri sevkiyat bugün de devam etti.
Hakkari’nin Irak sınırında bulunan Şemdinli ilçesinde dün gece başlayan askeri sevkiyat bugün de devam etti.BİRLİKLERİNE ASKER TAŞINIYOR

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nin Dolapdere ve Kulp İlçesi’nin Küplü köyleri kırsalında dün öğle saatlerinde 13 askerin şehit edildiği, 7 askerin de yaralandığı çatışma sonrası Güneydoğu’da yeniden askeri hareketlilik yaşanıyor.

Şemdinli ilçesinde gece

geç saatlerde başlayan askeri sevkiyat, bu sabah saatlerinde de devam etti. Gece geç saatler olası saldırılara karşı sinyal bozucu jamerler eşliğinde karadan sınıra asker sevkiyatı yapılırken, sabah saatlerinde de havadan helikopterle sevkiyat devam etti. Gece ve bu sabah Irak sınırın sıfır noktasında bulunan Aktütün, Beyyurdu, Derecik İç Güvenlik Taburu, Yeşilova, Ortaklar Karakolları ile geçen yıl saldırıya uğrayan ve 11 askerin şehit olduğu Tekeli Taburu ile Gedik Tepe’ye asker sevkiyat yapıldığı bildirildi.

OPERASYON O ÜÇGENE KAYDIRILDI
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olmasının ardından başlatılan, hava destek

li operasyon devam ediyor.

Silvan’ın Bayrambaşı Beldesi Dolapdere Köyü kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan ve 13 askerin şehit, 6 askerin de yaralandığı hain saldırı sonrası operasyonlar yoğunlaştırıldı. Ö

zellikle Silvan, Hazro ve Kulp üçgeninde yoğunlaştırılan operasyonda, kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla Mehmetçik bölgeyi didik didik tarıyor.

Teröristlerin yakalanması amacıyla helikopterlerle de havada

Sınırda hareketli anlar...

n destek sağlanırken, bölgeyi iyi tanıyan köy korucuları da operasyona katılıyor. Bu arada, Dolapdere kırsal kesimindeki çatışma sonrası çıkan yangın da bu sabah saatlerinde söndürü ldü. Çatışmada yaralanan ve durumları ağır olan 2 asker GATA’ya sevk edilirken, yaralı 4 askerin tedavisi ise Diyarbakır Asker Hastanesinde sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.