Siyasilerden ilk tepki

Siyasilerden ilk tepki
Siyasiler, TSK'nın zirvesindeki emeklilik kararlarını yorumladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in yorumu şöyle: Bu sorun sadece terfilerden kaynaklanan bir sorun değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifasını değerlendirirken “Maalesef AKP’nin her zamanki baskıcı anlayışı, kural tanımaz yöntemi bu noktaya getirmiştir. Bu, kabul edilebilecek bir durum değildir. Terfilerin nasıl yapılacağı yasalarda açık ve nettir. Bu sorun sadece terfilerden kaynaklanan sorun değil belli ki. Çok önemli sorunlar var. Bu sorunlar bugüne kadar hep ötelendi, hep üstü kapatıldı. Umut ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan’ın kural tanımaz gidişatına dur diyecektir.” dedi.

Türkiye’nin böyle bir manzarayla daha önce hiç karşı karşıya gelmediğine dikkat çeken Tekin, yaşanan kriz karşısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tavrını merakla beklediğini ifade etti.

Ankara'ya dönüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun  tatilini yarıda keserek Ankara'ya döneceği bildirildi.

CHP'den yapılan açıklamada, bir süredir Ankara dışında tatilini geçiren  Kılıçdaroğlu'nun, yaşanan son gelişmeler üzerine Ankara'ya döneceği belirtildi.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: Başbakan değerlendirmeyi yapar

İzmir’de bakanlığı ile ilgili temaslarda bulunan Bakan Yıldırım’a gazeteciler tarafından Yüksek Askeri Şura toplantısına iki gün kala komutanların emekliliklerini istemeleriyle ilgili görüşü soruldu. Bakan Yıldırım bu soruya, "Ben bu konuda konuşamam. Çok yeni bir bilgi. Başbakan gerekli değerlendirmeyi yapar" karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.