Sokağa çıkma yasağında yeni gelişme!

Sokağa çıkma yasağında yeni gelişme!
Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 31 şehirde altıncı kez sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 16-17-18-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak yasağıyla birlikte bazı serbestlikler de getirildi.

Dört günlük sokağa çıkma yasağının Aydın, Denizli ve Şanlıurfa'da uygulanmayacağı açıklandı.

Geçen hafta pazartesi günü normalleşme takviminin detaylarını paylaşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısı sonrası bir kez daha kameraların karşısına geçti. Koronavirüs salgınıyla mücadelede alınan yeni tedbirleri ve gevşetilen yasakları açıkladı.

– Sokağa çıkma yasağı hangi tarihlerde uygulanacak?
* Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’nin 28 şehrinde altıncı kez kez sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Erdoğan, yasağının uygulanacağı tarihleri 16-17-18-19 Mayıs olarak açıkladı. 16 Mayıs 00.00’da başlayacak yasağı 19 Mayıs saat 00.00’da sona erecek. Dört günlük sokağa çıkma yasağının Aydın, Denizli ve Şanlıurfa’da uygulanmayacağı açıklandı.

– Sokağa çıkma yasağı boyunca market ve bakkallar için esneklik uygulanacak mı?
* Market, bakkal ve fırınların yanı sıra kasap, manav ve tatlıcılar, yasağının son iki günü olan 18-19 Mayıs tarihlerinde saat 10.00-16.00 arasında açık olacak. Vatandaşlar bu dükkanlardan belirtilen saatlerde alışveriş yapabilecek.

– Giriş ve çıkış yasağı hangi şehirlerde kaldırıldı? Hangi şehirlerde sürüyor?
* Şehirlerarası seyahat yasağı corona virüs tedbirleri kapsamında ilk kez 3 Nisan günü uygulamaya konmuştu. Yasak 30 büyükşehir ve Zonguldak'ı kapsıyordu.

* Erdoğan dün yaptığı açıklamayla; seyahat yasağının Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ için sona erdiğini açıkladı. Geçen hafta da Antalya, Mersin, Muğla, Aydın, Erzurum, Hatay ve Malatya için şehirler arası seyahat yasağı kalkmıştı.

* Seyahat yasağının 14 gün daha uzatıldığı şehirler ise şunlar: Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak.

– 65 yaş ve üstü vatandaşlar sokağa çıkabilecek mi?
* 65 yaş üstü vatandaşlar, sokağa çıkma yasağının ikinci gününe denk gelen 19 Mayıs Pazar günü saat 11.00-15.00 arasında evlerinden çıkabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.