‘’Sosyal Etkinlik Merkezi’’ projesini hayata geçti

‘’Sosyal Etkinlik Merkezi’’ projesini hayata geçti
Çatalca Kaymakamlığı Projelere Doymuyor Şimdide ‘’Sosyal Etkinlik Merkezi’’ projesini hayata geçti. Kaymakamlıktan Proje Yağmuru


Çatalca Kaymakamlığı proje ofisi, hazırladığı projeler ile sadece Çatalca’da değil, İstanbul’da da ilklere imza atıyor. Son bir yıl içerisinde Aramızda Engel Yok Projesi ile Çatalcalı engellilere, Toplu Basınçlı Sulama Sistemi Projesi ile Kızılcaali çiftçisine, saanen keçisi ve merinos koyun desteği ile Çatalca Köylüsüne, Yoksul Evler Projesi ile ihtiyaç sahibi ailelere, Yalıköy Kamping ve İnceğiz-Gümüşpınar Su Kemerleri Projesi ile turizme varıncaya dek birçok proje ile çatalca insanına katkı sağlayarak, adını sıkça duyuran Çatalca Kaymakamlığı, son olarak Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde‘’Sosyal Etkinlik Merkezi’’ projesi ile eğitim alanında da bir ilke imza attı. Ayrıca” rehberlik merkezi projesi” de gün sayıyor.

Proje İle Engelli Ve Yoksul Öğrencilere Pozitif Ayrımcılık
Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan’ın öncülüğünde kurulan kaymakamlık proje ofisinin hazırladığı ve kaymakamlığın proje müracaat sayısının dolmasınedeniyle ilçe Milli eğitim müdürlüğü bünyesinde, Kaymakamlığında proje ortağıolmasıyla ilçe milli eğitim yetkilileri ile birlikte hazırlanan proje sayesinde Çatalca’da bulunan 10-18 yaş aralığındaki engelli ve yoksul öğrenciler kendi beceri ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitim alma imkanı bulacaklar. Bu amaçla, ilk önce Çatalca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı verileri ile Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehber Öğretmenlerin yaptığı anketler ve gözlemler sonucu hedef kitle belirlenerek sayısal verilere ulaşıldı.Ulaşılan verilere göre Çatalca’da yaşayan 10–18 yaş arası 84 engelli ve 232 yoksul çocuk ile 316 aile ferdi bulunmakta.
Her Öğrenci Kendi Becerisine Göre Yönlendiriliyor.
Proje kapsamında her öğrencinin kendisini keşfetmesi sağlanarak, kendi becerisine göre yönlendirilecek. Bu amaçla ilk önce Yoksul ve engelli öğrencilere hizmet sunan(öğretmen, memur) 178 personelin en az %75’inin seminer ve kurslarla bilgi ve beceri eksikliği giderilecek.
Kaymakamlığın da maddi desteği ile Milli Eğitim Müdürlüğüne proje kapsamında bir adet minübüs alındı. Proje dışında minibüs öğrenci ve öğretmenlerin hizmetinde olacak. Öğrencilere İhtiyaç Duyulan Ekipmanlar da Ücretsiz Verilecek
Proje için alınması gereken bir taşıt aracı kaymakam taşdan’ın müdahalesi ile minibüse çevrildi. Bunun için projeden alınan 33.000 TL ye Kaymakamlık köylere hizmet Götürme Birliğinden de muhtarların oybirliği ile aldıkları karar gereği 19.000 TL lik destek verildi. Böylece sürekli öğrenci ve öğretmenlerin değişik etkinliklere ulaşmak için gereken taşıt sorunu da böylece çözülmüş oldu.


Proje kapsamında açılacak olan merkezde ayrıca, sportif faaliyetlerden, el sanatlarına, müzik enstrümanları çalma kurslarına kadar birçok değişik faaliyet yapılacak. Yapılacak olan faaliyetlerde ihtiyaç duyulan ekipmanlar öğrencilere ücretsiz verilecek. (örneğin; klarnet kursu gören öğrenciye klarnet, el sanatları kursu gören öğrenciye ekipman ücretsiz olarak verilecek.)
Sosyal Bütünleşme Sağlanacak
Proje kapsamında gezi, turnuva, müsabaka gibi sosyal etkinlikler düzenlenerek öğrencilerin sosyal entegrasyonu azami düzeye çıkarılması amaçlanıyor. Ayrıca öğrencilere rehberlik hizmetinin de verileceği proje ile ilçede okula devamsızlık ve okul terklerinin de asgari düzeye indirileceği tahmin ediliyor.
Mali Destek İstanbul Kalkınma Ajansından, İSTKA’ya Teşekkürler
Hazırlanan projenin mali desteğini İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı İstanbul Kalkınma Ajansı üstleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.