STK'lar ‘Ermeni Soykırımı’ diyen ABD Başkanı Biden’ı kınadı

STK'lar  ‘Ermeni Soykırımı’ diyen ABD Başkanı Biden’ı kınadı
Bölgede bulunan sivil toplum kuruluşları ortak bir basın açıklaması yaparak, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını ‘Ermeni Soykırımı’ olarak nitelendirmesini kınadı. STK’lar adına basın açıklaması yapan Büyükçekmece Kars A

Bilindiği üzere Doğu Anadolu’da Ermeni vahşetini en acı şekilde yaşayan bölgeler Kars Ardahan Iğdır ve çevresidir.

Siz bugün kendi sözde soykırım yalanı ile ayinlerinizi yaparken, bizler ise sizin katlettiğiniz masum insanların toplu mezarını buluyoruz.

Şu an Kars Ardahan Iğdır da Ermeni katliamına maruz kalan insanlarımızın işkenceler sonucu yakılarak katledildiği Köylerin Samanlığında mahzun insanları bulmaktayız. Tarihte eşi benzeri az bulunan katliamlar ve işkencelerle Kars Ardahan Iğdır da halkı soykırıma uğratan Ermeniler, bin yıldır Türk idaresinde hiçbir şekilde ayrımcılığa tabi tutulmadan yaşadıkları bu toprakları kana bulamışlardır.

Rus işgali ve Ermeni mezalimi karşısında Kars Ardahan Iğdır’dan bir kısmı göç edip yurtlarını terk ederken, çeşitli sebeplerle göç edemeyip kalanlar ise Ermeni vahşetinin akıl almaz işkencelerini gördükten sonra katledilmişlerdir. Binlerce insanımız Kars Ardahan Iğdır da Ermeni katliamından uzaklaşmak için çaba sarf ederken; bir kısmı tifo, dizanteri, kolera vb. hastalığa yakalanarak yolda hayatlarını kaybetmiş, bir kısmı ise yorgunluktan, açlıktan yollarda kalarak düşman elinde ölüme terk edilmiştir. Öte yandan kaçamayan ve topraklarını terk etmek istemeyen insanlarımızın bir kısmı dağlara sığınırken, bir kısmı da yıllardır beraber yaşadıkları, komşuluk ve iş ortaklıkları yaptıkları Ermenilerin bir gün kendilerine kötülük edeceklerine, işkence edip öldüreceklerine, ev ve iş yerlerini talan edip yakacaklarına inanmamış ve beklemişlerdir. Aslında masum insanlarımız yanılmışlardır ve bu yanılgının faturasını ise iğrenç vahşi katliamlara maruz kalarak ödemişlerdir. 1915 yılında Ermeniler tarafından vahşice gerçekleştirilen bu katliamda gün yüzüne çıkartılan masum Müslümanların vücutları akıl almaz yöntemlerle önce kesici aletlerle işkenceye maruz kalmış, ardından gaz yağı dökülüp yakılarak topluca samanlıklarda katledilmişlerdir.

Kars Ardahan Iğdır sınırları içinde Ermenilerin yaptığı katliam sadece bu bölge değil. Tespit edilen 200 civarındaki toplu mezardan Doğu Anadolu’da yerli-yabancı bilim adamları, basın-yayın mensupları, uzmanları ve halkın gözleri önünde açılan 10 toplu mezardan en büyüğü 3000’den fazla şehidin metfun bulunduğu Anadolu toprakları ve toplu mezarlar delil değil midir?

Öte yandan, 1920’li yıllarda Doğu Anadolu’da Ermeni iddialarını inceleyen 69 Amerikalı uzmanın Amerikan Kongresi’ndeki tutanaklarını da inceleyerek Kongre’ye rapor sunan Kongre üyelerinin ’… Bir milyon Müslüman’ın Doğu Anadolu’da öldürüldüğü unutulmamalıdır…  ve Türkler biz katliama uğradık diye tavır alırlarsa, bu haklı olmaz mı’ tespitleri bilinmektedir.

Amerikalı Demokrat Parti Temsilciler Meclisi Üyesi Larry Smith’in ’…Türkiye’yi görüp, incelemeler yaptım. Şimdi fikrim değişti. Artık olaylara ilmî ve gerçekçi bir açıdan bakıyorum. Ermenilerin tarihi saptırdıklarını ve gerçekleri kendi amaçları doğrultusunda değiştirdiklerini gördüm’ ifadesi yayımlanmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını ‘Ermeni Soykırımı’ olarak nitelendirmesi ise gerçekle tarihle asla bağdaşmamaktadır. Bu söylem sadece siyasidir. ABD, önce kirli tarihinde kendi yaptıkları katliamlara, işkencelere, zulümlere baksın. Tek gündemi ülkemize düşmanlık olan çevrelerin iftiralarını tekrar eden ABD Başkanının açıklamasını şiddetle kınayıp reddederken, ABD ise yaptığı açıklamasıyla gerçek yüzünü bir kez daha gösterip Ermeni yanlısı olduğunu açıkça ortaya koymuştur.

Bugün bu açıklamamıza destek veren Kars Ardahan Iğdırlı siyasi parti temsilcilerimize, sivil toplum örgütlerimize, odalarımıza, derneklerimize, vatandaşlarımıza ve değerli basın mensuplarına teşekkürlerimizi sunarız. Saygılarımızla...

Kars Ardahan Iğdır STK ve Dernekleri Adına;

Büyükçekmece Kars Ardahan Iğdır Derneği Bşk.

Burçay Yıldız

DESTEK VE ONAYLARINI BİLDİRENLER;

Şamil Ayrım                               İst Mv

Korkmaz Karaca                       CB. Ekonomi Pol. Kurul üyesi Akparti Genel merkez yerel yönet. Bşk. Yrd.

Tülay Kaynarca                         İst Mv

Gürsel Tekin                              İst Mv

Öztürk Oran                              İto Meslis Bşk. /TOBB Yönetim Kurul Üyesi

Gökhan Türkeş Öngel             MHP MYK üyesi

Coşkun Danış                            Chp İBB Kord.

Sevim S. Madak                        Akparti il Bşk. Yrd.

Gazanfer Karakaş                     Akparti Grup Bşk. vekili

Ahmet Ali Aydın                       MHP ilçe Bşk.

Mahmut Övür                           Gazeteci

Seyfullah Teksoy                       İpekyolu Kamu Diplomasisi ve Ekonomik İşbirliği Derneği Başkanı

Erdoğan Yıldırım                       Kai Ankara Fed. Bşk.

Prof. Ramazan Korkmaz         KUNİB Bşk. Ardahan Üni. eski rektörü

Güngör Karakoç                       Cumhuriyet Savcısı

Dr. Yakup Süleymanoğlu        Sancaktepe İlhan Varank EAH / Çekmeköy Devlet Hastanesi Başhekim Yrd.

Cahit Uğurlu                             Asılsız Ermeni iddiaları ile mücadele Federasyon Bşk.

 Efrail Çifci                                 Ardahan Kültür Evi Bşk.

Orhan Gökçe                            Kaisad sanayici ve iş insanları Dernek Bşk.

Mehmet Mert                         İstanbul Gazeteciler Dernek Bşk.

Ahmet Kuzgun                         Muhtarlar Derneği Bşk.

Mihrican Deniz                        Esenyurt Posof Dernek Bşk.

Temel Altıntaş                         B. Düzü Kai Dernek Bşk.

Ali sakar                                   Iğdır Dernek Bşk.

Ender Aslan                             Kars Dernek Bşk.

Mehmet Yılmaz                      Kai Sanatçılar Dernek Bşk.

Tuncer Dağ                              Kent Konsey Bşk.

Aydın Karadağ                        Posof Dernek Bşk.

Togay Çoban                           Hanak Dernek Bşk.

Kemal Şimşir                           Çıldır Fed. Dernek Bşk.

Yasa gereği bildiriyi imzalayamayan fakat desteklerini bildiren tüm kamu personeli ve bürokratlarımıza da teşekkür ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.