Tarihi Davada Kritik Gün

Tarihi Davada Kritik Gün
Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklaması bekleniyor.

4 yılı aşkın süredir devam eden Ergenekon davasında kritik dönemece girildi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da tutuklu sanıklar arasında bulunduğu davanın bugünkü duruşmasında savcılar, esas hakkındaki mütalaayı açıklayacak ya da mahkemeden ek süre talep edecek.

Ergenekon davasının 270'inci duruşması bugün görülecek.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da tutuklu yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, savcının esas hakkındaki mütalaasını mahkeme heyetine sunması bekleniyor.

Dava dört yıldır sürüyor ancak duruşma sayısı açısından 150 yıllık yargılamaya eşit.

27 EL BOMBASI

12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombasıyla başlayan soruşturmada savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından hazırlanan ilk iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 25 Temmuz 2008'de kabul edilmişti.

İLK DURUŞMA 2009'DA

Davaya, 20 Temmuz 2009 günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde yeni oluşturulan duruşma salonda başlanmıştı. Dava, art arda gelen Ergenekon dalgalarıyla genişledi.

21 İDDİANAME

21 ayrı iddianamenin birleştirildiği davada 66'sı tutuklu, toplam 275 sanık var.

TOPLAM 600 DURUŞMA

Birleştirilen dosyaların duruşmalarıyla birlikte yaklaşık 600 duruşma yapıldı. Özel yetkili mahkemelerde yılda dört defa duruşma yapılabilirken Ergenekon davasında dört yıl iki aylık süreçte 600 duruşma görülmesi, özel yetkili mahkemelerde 150 yıllık bir yargılamaya eşit oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.