Tatil planları iptal edilmeye başlandı

Tatil planları iptal edilmeye başlandı
YSK'nın İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine karar vermesiyle erken rezervasyonla tatil planı yapan vatandaşlar, tarih erteleme ve iptallere başladı.
YSK’nın ‘İstanbul seçimlerinin tekrarı’ kararı planları alt üst etti. Birçok kişi seçimlerin yapılacağı tarih olan 23 Haziran dönemine gelen rezervasyonlarını iptal etme ya da öteleme kararı aldı.

ÖDEMELER VE İPTALLER NASIL OLACAK?
Uzmanlar; Seçim kararından habersiz olarak daha önceden erken rezervasyon ile yurt dışı tatil planı yapanların, otel rezervasyonlarını ve uçak bileti alımlarını peşin ödeme ile yaptıkları için, iptal veya erteleme konularında bir çok sorun yaşanabileceği belirtti.


 GEÇEN SEÇİMLERDE NASIL OLMUŞTU?
Geçtiğimiz 24 Haziran’da da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri için ‘erken’ sandık başına giden vatandaşlar tatil planlarını ertelemek zorunda kalmıştı.

O dönem vatandaşların yurt içi tur ve tatil ücretleri tur operatörleri tarafından geri ödenmiş, fakat yurt dışı için öyle olmamıştı.

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada, ” Yurt içi tatil planları yapan vatandaşların parasını tur operatörleri iade ediyor. Ancak yurt dışı için aynı durum söz konusu değil. O vatandaşların parası mecburen yanacak” demişti.

2-3 günlük iptallerin otelleri ve tur operatörlerini çok fazla etkilemeyeceğini söyleyen Türkiye Otelciler Birliği Başkanı (TÜROB) Timur Bayındır sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamasında, ” 2-3 günlük iptaller otel sahiplerini çok fazla etkilemez. Seçim bu insanlar oy kullanacak.” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.