TBMM'de Deprem Araştırma Komisyonu kuruldu

TBMM'de Deprem Araştırma Komisyonu kuruldu
TBMM'de beş partinin ortak kararıyla depremlerin zararını en aza indirgeyecek önlemlerin saptanması için araştırma komisyonu kuruldu. İzmir'deki arama-kurtarma çalışmaları ise sona erdi.



İzmir depreminin ardından mecliste bir araştırma komisyonu kurulup kurulmayacağı tartışması; AKP, MHP, CHP, İyi Parti ve HDP'nin anlaşmasıyla sonuçlandı. TBMM Danışma Kurulu toplantısında, partilerin grup başkanvekilleri deprem araştırma komisyonu kurulmasına dönük tüm önergelerin birleştirilerek görüşülmesini kararlaştırdı.

CHP, İYİ Parti ve HDP, 2003'ten beri deprem ile ilgili 58 araştırma önergesinin iktidarın oylarıyla reddedildiğini gündeme getirmişüi.

TBMM Genel Kurulu'nda depremle ilgili meclis araştırması açılması konusundaki ortak önerge üzerinde söz alan CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 1999 Marmara depreminin ardından getirilen özel iletişim vergisinden toplanan 35 milyar doların nereye gittiğinin meclis komisyonunca araştırılmasını istedi.

"Okul ve yol için topladıklarınızı ne yaptınız?"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Deprem vergilerinin akıbetinin ne olduğu halen bilinmiyor" diyerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın Şubat başında 17 yılda 147,2 milyar liralık deprem vergisi toplandığını açıkladığına dikkat çekti. Türkkan, "Okul, yol yaptıklarını söylüyorlar. İyi de okul ve yol yapmak için topladığınız 2 trilyon doları ne yaptınız, o nerede" diye sordu.

MHP'li Hasan Kalyoncu da konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında söylediği ve kamuoyunda tartışma yaratan "Riskli binada oturmak tercih edilmemeli" sözlerini tekrarladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.