TEOG'da Puanlar Yanlış Hesaplandı

TEOG'da Puanlar Yanlış Hesaplandı
Liselere geçiş için yapılan TEOG sınavında puanların yanlış hesaplandığı ortaya çıktı. Veliler dava açmaya hazırlanıyor.
TEOG'da puan hesaplanırken seçmeli derslerin sisteme girişi yapılmamış. 6 ve 7'nci sınıfta haftada 3 saat, 8'inci sınıfta haftada 1 saat görülen seçmeli derslerin yıl sonu başarı puanlarının sisteme işlenmediği ve 'sıfır' olarak kabul edildiği belirlendi.
EN AZ 3.33 PUANLIK KAYIP VAR

Öğrencilerin bu yüzden en az 3.33 puan kaybına uğradıkları saptandı. Olayı doğrulayan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, "Biz okul yönetimlerine iki ayrı yazı göndererek seçmeli derslerin başarı puanlarının da sisteme işlenmesi gerektiğini bildirdik. Okul yönetimleri bunu yapmamış" dedi.

OKUL YÖNETİCİLERİ "BAKANLIK UYARMALIYDI" DEDİ

Okul yöneticileri ise, "Geçen yıl seçmeli derslerin başarı puanına eklenmeyeceği açıklanmıştı. Bu yıl karar değiştirilmiş. Biz sıfır olarak bildirsek de bakanlık bizi uyarmalıydı" diyerek kendilerini savundu.

DAVA AÇILACAK

Posta'dan Yaşar Özay'ın haberine göre, veliler ise bakanlığa itiraz dilekçeleri yazıyor. Ama sınava itiraz süresi geçmiş durumda. Ayrıca kayıtlar da başladı. Birçok veli dava açmaya hazırlanıyor.

Liselere geçiş için yapılan TEOG sınavının sonuçları, yanlış sorunun iptali için açılan davanın bitmesi beklendiğinden geç açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.