Tepeden tırnağa arama

Tepeden tırnağa arama
Lisans Yerleştirme Sınavı'nın bugün yapılan Sosyal Bilimler Sınavı'na (LYS-4) katılan adaylar yine sıkı arandı
ÜNİVERSİTE adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) bugün yapılan Sosyal Bilimler Sınavı'na (LYS-4) katılan adaylar yine sıkı kontrolden geçti. İzmir'de kiminin başındaki tel tokası alındı, kiminin boynundaki kolyesi. Polisin, kontrol için türbanını gevşetmesini istediği aday, "Burası açık alan, boş bir odada başımı açarım" deyince, polis ve aday odaya girdi.

İzmir'de LYS 4 için alınan güvenlik önlemleri ilginç görüntüler oluşturdu. Ege Üniversitesi Kampüsü'ndeki fakültelerde sınava giren adaylar, sıkı güvenlik kontrolünden geçti. Adaylar, saçlarından ayaklarına kadar arandı. Kız adaylardan saçlarındaki tel toka, boyunlarındaki kolyenin çıkarılması istendi. Bir aday, sınavda saçının önüne düşmemesi için bu tokayı taktığını çıkardığı taktirde saçını eliyle tutmak zorunda kalacağını belirterek, tepki gösterdi. Kimi adayların mini şortla geldiği sınavda, türbanlılardan saç kontrolü için türbanlarını gevşetmeleri istendi. Bir aday, "Burada saçımı açamam, açık alan. Boş bir odaya gidersek orada kontrol edebilirsiniz" dedi. Kadın polis, türbanlı adaya, boş odada saç kontrolü yaptı.

Tek oturumda yapılan ve 135 dakika süren sınav için adaylar sıralarına oturarak, son kontrollerini yaptı. Adaylar sınavda 90 soruluk tarih, coğrafya-2 ve felsefe testlerini çözdü. Tarih testinde 44 soru için 65 dakika, Coğrafya-2 testinde 16 soru için 25 dakika, felsefe testinde ise 30 soru için 45 dakika süre verildi.

Adaylar sınavda ter dökerken aileleri de dışarda sabırla bekledi. kimi bu süreyi Kuran okuyarak, kimi yanında getirdiği dizüstü bilgisayardan gelişmeleri takip ederek geçirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.