TSK'ya Yeni Disiplin Kanunu

TSK'ya Yeni Disiplin Kanunu
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Tsk Disiplin Kanunu tasarısının Bakanlar Kurulu'nda benimsendiğini ve Tbmm'ye gönderilmesine karar verildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, TSK Disiplin Kurulu yasa tasarısının TBMM'ye gideceğini açıkladı.

'DİSKO' KALKIYOR

Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen ve yaklaşık 6 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Arınç, Tsk'da uygulanacak disiplin hükümlerini yeniden düzenleyen; oda ve göz hapsi cezaları ile ''DİSKO'' diye tabir edilen disiplin koğuşları, disiplin ceza ve tutukevlerinin kaldırılmasını, bazı cezalara yargı yolu açılmasını öngören Tsk Disiplin Kanunu tasarısının Bakanlar Kurulu'nda benimsendiğini ve Tbmm'ye gönderilmesine karar verildiğini kaydetti.

"KARAR SÜRESİNCE OLACAĞIZ"

Arınç, Nato'dan talep edilen patriot füzelerine ilişkin olarak ise ''Yarın itibarıyla bu konuda Türkiye'ye teknik bir heyet gelecektir ve nerelere konuşlanabileceği, adetlerinin ne olabileceği konusunda Nato'ya rapor vereceklerdir. Umarız kısa zamanda Türkiye'nin bu savunmasına katkı sağlamak amacıyla patriot füzelerinin nereye konuşlanacağı ve ne miktarda olacağı, kesinlikle bizim de karar sürecinde olacağımız bir şekilde kabul edilmiş olacak'' dedi.

"SAVUNMA AMAÇLI İHTİYAÇ"

Türkiye'nin Nato üyesi olduğunu kaydeden Arınç, ''Nato'nun bütünlüğü içerisinde yer alıyoruz. Sadece savunma amaçlı olarak bu füzelerin Türkiye'de konuşlanmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

ÖZAL'A YAPILAN OTOPSİ

Bülent Arınç, Turgut Özal'ın otopsisinde 4 çeşit zehir bulunduğu iddiasına ilişkin olarak da ''Doğru da olabilir, yanlış da olabilir. Henüz otopsi raporunun bizler tarafından da sizler tarafından da bilinmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

IRAK'TAKİ SON GELİŞMELER

Arınç, "Bağdat merkezi hükümetiyle Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim arasında ihtilaf konuları var. Biz Türkiye olarak Irak'ın bütünlüğünü kabul etmiş, Bağdat hükümetiyle ilişkileri bulunan bir hükümet olarak bu sorunların kendi içlerinde diplomasi ve barış yoluyla çözülmesinden yanayız.

Bu tartışmaların, bu silahlı çatışmaların hiçbir zaman tarafı da olmayacağız. Ama Kerkük'teki yurttaşlarımızın, soydaşlarımızın güvenliklerini, hayat varlıklarını tehdit eden bir gelişme olursa Türkiye, Irak hükümeti nezdinde de diğer otonom yönetim nezdinde de gerekli çabaları gösteriyor ve gösterecek" dedi.

İSRAİL-SURİYE ATEŞKESİ

Bülent Arınç, İsrail'le Filistin arasında sağlanan ateşkesle ilgili "Dolayısıyla kan dökülmesinin durdurulması bakımından ve ateşkesle birlikte arkasından belki olumlu bazı gelişmelerinde olabileceği bir ümit olarak ortadadır. Biz gelinen noktadan şuanda Halid Meşal gibi de Filistin kanadı gibi de umutluyuz ve en azından kan dökülme durduğu içinde sevinçliyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.