Türkiye'de Annelerin Yüreğine Korku Salan Yer: Dağlıca

Türkiye'de Annelerin Yüreğine Korku Salan Yer: Dağlıca
Dün geceki hain saldırı sonrası tüm gözlerin bir kez daha çevrildiği Dağlıca, yöre halkı tarafından Oremar olarak nitelendiriliyor. Yani Kürtçe'de "ateş ve yılan" demek.
Türkiye bugün yine bir acı haberle uyandı. Hakkari 'nin Dağlıca Köyü'nden gelen şehit haberler yüreklere ateş düşürdü. Peki Bunca acıların, olayların yaşandığı Dağlıca neresi? Pek çok insan Dağlıca 'nın nerede olduğunu dahi bilmiyor.

HALK ARASINDA OREMAR OLARAK BİLİNİYOR

Dağlıca, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı bir köy ismi... Köy Kürtçe'de Oremar olarak biliniyor. Köyün halk arasında bilinen adı Oremar'dır. Yani Kürtçe'de ateş ve yılan demek. Dağlıca, 1400 m rakımda olup ismi etrafının tamamen 3000 m üzerinde rakımlara sahip olan Cilo (Buzul) Dağları, İkiyaka Dağları ve Oremar Dağı ile çevrili olması nedeni ile verilmiştir.

ANNELER HEP BİR KORKU İÇİNDE

Dağlıca, Hakkari iline 134 km, Yüksekova ilçesine 60 km uzaklıkta. Türkiye'de yıllardır acılar yaşanıyor. Anneler oğullarını askere gönderirken hep bir ürperti ve korkuyla yaşamak zorunda kalıyor.

DAĞLICA ESRARENGİZ BİR YER

Yıllardır süren bu savaşta en çok askeri şehit verdiğimiz yerlerden biri Dağlıca... Dağlıca esrarengiz bir yer, sisli puslu karanlık ve ürpertici olan bu köy sınırın en son köyü. Bu yerde birçok ağır kayıp verildi.

İşte ağır kayıp verdiğimiz dağlıca saldırıları:

EKİM 2007 DAĞLICA SALDIRISI

Bu saldırı 21 Ekim 2007'de gerçekleştirildi. Irak sınırından giren yaklaşık 150 terörist sınıra 4 kilometre uzaklıkta olan Komando Taburu'na ağır silahlarla saldırdı.

Hain saldırıda 12 askerimiz şehit düştü, 10 askerimiz ise kayboldu. Bu hain saldırı PKK'lılar tarafından bir zafer olarak kutlanıp adına Oremar adında marş yazıldı.

2012 HAZİRAN'IN 20'Sİ YİNE KARA GÜN

20 Haziran 2012'de yine Irak'tan gelen PKK'lılar, Yüksekova'nın Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na saldırmış, PKK'lıların açtığı ateşte 8 askerimiz şehit olmuş, 16 asker de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.