'Türkiye'ye karşı büyük komplolar kuruldu'

'Türkiye'ye karşı büyük komplolar kuruldu'
Mısırlı düşünür Prof. Dr. Zağlul en-Neccar, Türkiye'nin Müslümanların umudu olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin büyük komplolarla karşı karşıya kaldığını belirtti.
 Mısırlı düşünür Prof. Dr. Zağlul en-Neccar, Türkiye'nin büyük komplolarla karşı karşıya kaldığını belirtti.
Ürdün'ün İrbid kentinde hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için düzenlenen törenin ardından AA muhabirine konuşan Bilimsel Kur'an tefsirinin önde gelen isimlerinden Neccar, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak değerlendirmelerde bulundu. Neccar, "Türkiye Müslümanların umududur. Çağın şartlarına uygun bir şekilde yaşıyor ve ilerlemek için vesileleri kullanıyor. Ekonomi başta olmak üzere kalkınma konusunda manevi değerlerden taviz vermeden çok büyük başarılar elde etti" dedi.

"Türkiye'ye karşı büyük komplolar kuruldu"

Neccar, "Türkiye'ye karşı büyük komplolar kuruldu. İslam ve Müslüman düşmanlarının şerrinden Türkiye'yi koruması için dua ediyoruz. Türkiye, kendisi için iyilik temenni etmeyen Avrupa ülkeleriyle geniş bir sınıra sahip. Türkler bu ülkelerin çoğunu fethetti ve uzun yıllar boyunca buralarda egemen oldu. Türkler insanlar arasında Müslüman veya Müslüman olmayan ayrımı yapmadı, insanlara eşit muamele etti" diye konuştu.

Rusya'nın Suriye'ye yönelik hava operasyonlarına değinen ve Sykes-Picot Antlaşması'nın gelecek yıl yüzüncü yılını doldurmuş olacağını hatırlatan Neccar, "Batı'nın komploları arasında İslam aleminin daha da parçalanması bulunuyor ve bunu kutlamaya hazırlanıyorlar. İslam aleminin birlik olmasından, uyanışa geçmesinden korkuyorlar. Nitekim İslam alemini bu antlaşmada ön görülenden daha fazla parçalayacak planları var" ifadelerini kullandı.

"İslam alemini yıkmayı hedefliyorlar" 

Neccar, "Suriye'de uygulananlar, Irak'ta, Mısır'da, Yemen'de ve Libya'da da uygulanacak. Müslümanlar burada İslam alemini yıkmayı hedefleyen büyük bir komplonun olduğunu idrak etmeli" değerlendirmesinde bulundu.

1933 yılında Mısır'da doğan Zağlul en-Neccar, 1955'te Kahire Üniversitesi Fen Fakültesi'nden birincilik derecesiyle mezun oldu. İngiltere'deki Wales Üniversitesi'nde Jeoloji alanında doktora derecesini alan Neccar 1972'de aynı üniversiteden profesörlük unvanını aldı. Bilimsel Kur'an tefsiri üzerine önemli bilimsel araştırmalar gerçekleştiren Neccar, birçok ülkede üniversitelerde eğitim verdi ve sempozyumlara katıldı. Neccar ayrıca Dünya Kur'an-ı Kerim'in Bilimsel Mucizeleri Komisyonu'nun kurucularındandır.
 AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.