Türkiye’de iktidar kadar muhalefet sorunu var!

Türkiye’de iktidar kadar muhalefet sorunu var!
‘Gülgün Feyman İle Beni İkna Et’ programına konuk olan Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, 20 yıllık AK Parti iktidarında yorgunluk olduğunu söyledi. Muhalefeti de eleştiren Mert, “Bizi yönetenler kadar yönetmeyenlerin de sorunlu olduğunu düşünüyo

Flash TV'de yayımlanan ‘Gülgün Feyman İle Beni İkna Et’ programına konuk olan Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert ve Damga Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Dolu gündemi değerlendirdi. Bundan böyle her perşembe günü Mehmet Mert ile olacaklarını ve her hafta ayrı bir konuk ağırlayacaklarını belirten Feyman, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, TRT ekranlarında “Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz? Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” sözlerini eleştirdi. Feyman, “Türk siyasetinde pek çok sözcüğü duyduk da 'gözlerime bak ne görüyorsun' duymamıştık. Bakanın karşısında ben olsaydım, dolar görüyorum, apartman daireleri görüyorum derdim” ifadelerini kullandı. 

Devlet borçlanıyor
Gündem hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Mert ise “Ben TRT spikerinin karşısında olsaydım, bu fıkrayı Sayın Bakan’a anlatırdım ve derdim ki; o gözlere bakanlar lütfen beni ikna etsin, bizi ikna etsin. Düşünün son bir ayda bu ülkenin yüzde 95’i mağdur olmuş, batmış, intihar etmiş, insanlar iflasın eşiğine gelmiş” eleştirisinde bulundu. Feyman'ın “Mevduata kur garantisi nasıl işleyecek?” sorusuna da cevap veren Mert, “Devlet bize, siz cebinizdeki TL ile döviz almayın benim bankama yatırın, banka size paranı yatırdığın gün ile çektiğin gün arasındaki dolar kurunun farkını ödeyecek diyor. Bugün devlet sizin adınıza borçlanıyor, yarın hükümet değişirse gelen hükümet de bu borcu ödemek zorunda” yorumunu yaptı. 


İktidarda yorgunluk var
Erken seçim konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Mert, “Bir reklam vardı. Kontrolsüz güç güç değildir. Bu hükümet 20 yıldır başarılı işler de yaptı. Taktir etmek lazım. Ama siz zorlamaya başlarsanız başarısız olursunuz. Bundan dolayı ben iktidarda yorgunluk başladığını düşünüyorum. Bu yorgunluğa rağmen ısrar ediliyor. Erken seçim konusunda Cumhurbaşkanı taviz vermiyor. Bu son yapılanlardan sonra, erken seçim ihtimalini güçlü görmeye başladım. Asgari ücrette yapılan artış buna örnek olarak verilebilir. Bu artışla beraber ben işçi ve patron arasında zımni anlaşmalar olacağını düşünüyorum” dedi. 


Muhalefet başarısız
Muhalefete de eleştiriler getiren Mert, “Muhalefeti de anlamıyorum. Kur yükselişinden yola çıkarak erken seçim çağrıları yapılıyor. Bunun yerine insanlara umut verici açıklamalar olması gerekir. Muhalefet de bu konuda tutarlı değil” diye konuştu. Türkiye'nin gerçek gündeminin gözardı ediliğini ifade eden Mert, “Türkiye’de son yıllarda medya içerisindeki rezilliği gördükçe susmak istiyorum. Güvenilirlik yerlerde sürünüyor. Hangi ekranda vatandaşın sorunları konuşuluyor. Muhalefet de bu görevi yapamıyor. Zamanında yapılmayan bir şey hiçbir zaman o şeye doğru cevap vermiş olmazsınız. Bizi yönetenler kadar yönetmeyenlerin de sorunlu olduğunu düşünüyorum. Yani iktidar kadar muhalefet sorunu da var” açıklamasını yaptı. 


Yüzde 90’ı gazeteci değil
“Türk medyasının yüzde 60’ı satıldığında muhalefet neredeydi?” diye soran Mert, “Gelişmiş ülkelerde medya patronları devletten iş alamazlar. Böyle bir durum varken muhalefet liderleri neredeydi? Daha Türkiye’de yerel basın ve internet gazeteciliği mevzuatı yok. 36 bin basın kartı taşıyan var. Fakat yüzde 90’ı gazeteci değil. Gazeteciliğin tanımı nedir? Gazetecilik dışında geliri olmayana kişiye gazeteci nedir?” ifadelerini kullandı. Mert son olarak yerli aşı Turkovac'ın acil kullanım izni alması hakkında, “Umuyorum başarılı olur. Ne kadar tutacağını bilmiyoruz. Başarılı olmasını umut ediyoruz” 
yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.