Türkiye’de vergiler yurttaşların sırtında kambur olmaya devam ediyor

Türkiye’de vergiler yurttaşların sırtında kambur olmaya devam ediyor
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Türkiye’de vergiler yurttaşların sırtında kambur olmaya devam etmekte. Ekonomik krizin derinleşmesi, Kovid-19 salgını hızla artışa geçmesiyle birlikte yurttaşlar vergileri daha ağır hissetmeye başladı.”

Salgının gölgesinde geçen 2020 yılından günümüze kamyoncu ve nakliyeci esnafının zor günler geçirdiğini, “ağır ekonomik kriz ortamında yaşam mücadelesi veren kamyoncu esnafına kolaylık sağlanması gerekirken yeni zorluklar çıkarılıyor.”

Türkiye’de vergiler yurttaşların sırtında kambur olmaya devam ediyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye’de vergiler yurttaşların sırtında kambur olmaya devam ediyor

“Durmadan artan akaryakıt fiyatları, ödemek zorunda oldukları gelir vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, Katma Değer Vergisi, Özel Tüketim Vergisi ve zorunlu sigorta primleri düşünüldüğünde en çok destek olunması gereken kamyoncu esnafına mevcut iktidar, bırakın destek olmayı, köstek oluyor.

AK Parti iktidarı geldiğimiz noktada, kamyoncu esnafının kazandığı üç kuruş paradan nasıl vergi alabilirimin derdine düşmüş durumda. Bu kadar da olmaz diyen Gürsel Tekin, Kamyoncunun sırtından inin artık.”

“16 Şubat 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Katma Değer Vergisi Tevkifatı Uygulama Tebliği’ne göre; Servis taşımacılığında var olan Katma Değer Vergisi Kısmi Tevkifat uygulaması, karayolu taşımacılığını da kapsayacak şekilde yeniden genişletildi.

Ağır ekonomik kriz ortamında yaşam mücadelesi veren esnafımıza kolaylıklar sağlanması gerekirken yeni yükler bindirildi. Kamyoncu esnafı, kendisi açısından kullanımı zor olan bu uygulamanın içinden çıkması mümkün değil. Madem esnafa destek olmuyorsunuz, köstekte olmayın.”

Bu düzenleme neticesinde, mevcut hali ile 2 nolu KDV beyannamesine her bir fatura bilgisinin eklenmesi zorunluluğu sebebiyle kamyoncu esnafı, ilave beyanname hazırlamaktan iş üretemez hale geleceğini belirten Gürsel Tekin, mevcut ekonomik koşullarda maliyetlerini karşılamakta zorlanan esnaf, daha da zorlanır hale gelecektir.”

“Vergi alacağının güvence altına alınmasını amaçlayan “tevkifat” uygulaması bazı sektörlerde karışıklığa, yanlış beyanlara ve bürokratik sorunlara yol açtığını belirten Gürsel Tekin, KDV tevkifatı uygulamasının taşımacılık sektörü için tamamen iptal edilmesini ya da uygulanabilir hale getirilmek üzere tekrar değerlendirilmesini gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.