'Üst geçitler estetiği bozar'

'Üst geçitler estetiği bozar'
İstanbul’da otoban yaya üst geçitlerinde, geçit genişliği artırılacağı düşünülmektedir! Geniş üst geçitlerin Kent estetiğine zarar vermemesi için hangi önlemler alınmıştır?

Kadir Topbaş'a İstanbul'daki üst geçitler soruldu.



CHP İBB Meclis Üyesi Serdar Bayraktar hazırladığı yazılı soru önergesinde, “İstanbul genelinde yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalardaki otoban yaya üst geçitlerinde, geçit genişliği artırılarak, ticari üniteler için yer kazanılması ve bu kazanılan alanların kiraya verilmesi gibi fikirler yer almıştır” hatırlatmasında bulunarak Kadir Topbaş’a sordu:

“Bu uygulamanın amacı nedir? Kent estetiğine uygun mudur? Gelişmiş ülkelerde uygulaması var mıdır? Bu yapıların kent estetiğine zarar vermemesi için hangi önlemler alınmıştır? Bu geçitlere hangi tür ticari faaliyetlere izin verilecektir? Bu ünitelerde çalışacak personelin karşılaşabileceği sağlık sorunları konusunda hangi önlemler alınacaktır? Egzoz gazı gibi sürekli zararlı kimyasallara maruz kalmaları nasıl önlenecektir?

İstanbul’da otoban yaya üst geçitlerinde, geçit genişliği artırılacağı düşünülmektedir! Geniş üst geçitlerin Kent estetiğine zarar vermemesi için hangi önlemler alınmıştır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Aralık ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Serdar Bayraktar ve Dr. Hakkı Sağlam imzaları ile Meclis Başkanlığına verilen yazılı soru önergesi şöyle;

Yazılı Cevaplandırılması İstenen Sorular:

Geçtiğimiz aylarda basında çıkan haberlerde İstanbul'da yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalardaki otoban yaya üst geçitlerinde, geçit genişliği artırılarak, ticari üniteler için yer kazanılması ve bu kazanılan alanların kiraya verilmesi gibi fikirler yer almıştır. Bu haberlerde, bu üst geçitlerin içerisinde seyir terası, gazete bayileri, kırtasiye, banka şubeleri, kafeterya gibi birimlerin olacağı, bu proje ile yılda 12 milyar dolar kira geliri elde edileceği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Karayollarına düzenli nakit akışı olacağı belirtilmişti. Daha sonra yeni inşa edilen bazı üst geçitlerin eskilerine oranla geniş olduğu ve üzerine bazı kabinlerin (İBB'ye ait kontör dolum kabini vb) konulduğu bilinmektedir. Bu kapsamda;

1. Bu uygulamanın amacı nedir? Kent estetiğine uygun mudur? Gelişmiş ülkelerde uygulaması var mıdır? Bu yapıların kent estetiğine zarar vermemesi için hangi önlemler alınmıştır?

2. Bu çeşit üst geçit ve uygulamalar ilk etapta hangi noktalarda inşa edilecek ve uygulanacaktır?

3. Bugüne kadar imal edilen hangi geçitlerde uygulanacaktır?

4. Bu geçitlere hangi tür ticari faaliyetlere izin verilecektir?

5. Çevre ticari birimlerince kazanılmış nitelikteki haklar konusunda hangi önlemler alınacaktır? Hangi kısıtlamalar uygulanacaktır?

6. Bu ünitelerde çalışacak personelin karşılaşabileceği sağlık sorunları konusunda hangi önlemler alınacaktır? Egzoz gazı gibi sürekli zararlı kimyasallara maruz kalmaları nasıl önlenecektir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.