UZUN'DAN HASTANE AÇIKLAMASI!

UZUN'DAN HASTANE AÇIKLAMASI!
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Nisan ayı Belediye Meclis Toplantında 2011 yılında yaptığı çalışmaları anlattı, muhalefetin eleştirilerine açıklık getirdi, basında çıkan bazı haberlere de yanıt verdi.


Son zamanlarda ilçe gündemini oluşturan, BBP İlçe Başkanı Hamit Cilalı’nın siyasi ziyaret talebine bir AVM’de randevu veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Oldu mu şimdi Yusuf” başlıklı haberi abartılı bulduğunu ifade etti. Halkla ilişkiler konusunda halkın içinde olduğunu iddia eden, İstanbul ilçe belediyeleri arasında en hızlı ve kolay ulaşılan belediye başkanı olduğunu ileri süren Başkan Uzun, Halk Meclisi, esnaf ziyaretleri ve AVM’lerde halkla birebir görüşmeler yaptığına değindi.

“tenkit edilecek bir davranış mıdır yoksa takdir edilecek bir davranış mı?”

“Bir siyasi partinin ilçe başkanı bize darılmış. Perla Vista AVM’de randevu vermemiz eleştirilmiş” açıklamasını yapan Uzun, Başbakan Erdoğan’ın, belediye başkanlarına makamlarında oturmamalarını, halkın arasına karışmalarını tavsiyesine uygun hareket ettiklerini belirtti.
Randevuların yüzde 90 kadarını dışarıda gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Uzun, “Bu bir nezaketsizlik midir, tenkit edilecek bir davranış mıdır yoksa takdir edilecek davranış mıdır” sorgulamasını yöneltti.

Partisine saygısızlık olarak değerlendirmişti

BBP Beylikdüzü İlçe Başkanı Hamit Cilalı ise kendisine bir AVM’de randevu verilmesini şahsına değil, partisine karşı yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendirmişti. Cilalı, uzun zamandır bekletilen talebinin ardından Perla Vista AVM’deki randevuya Başkan Uzun ile birebir görüşeceğini zannederek gittiğini, periyodik halk toplantılarından birisi olduğunu görünce de mekanı terk ettiğini ifade etmişti.

BBP İl Başkan Yardımcısı Orhan Yılmaz: Algı eksikliği, talihsiz bir açıklama

Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un tavrıyla alakalı sert mesajlar içeren demeç veren BBP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Orhan Yılmaz ise, “Başbakan’ın açıklaması yerindedir. Belediye başkanları halkın içinde olmalıdır. Ancak Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un talihsiz açıklaması, bir algılama eksikliğidir. Bir siyasi partinin yönetimine sahada randevu vermek anlaşılır bir siyasi teamül değildir. O zaman Başbakan da halkın arasındadır, o da dünya liderlerine sahada randevu versin diyebilir miyiz, bunu kabul etmek mümkün mü” şeklinde eleştirilerde bulunurken, BBP Beylikdüzü İlçe Başkanı Hamit Cilalı ve yönetimine yapılan bu tavrı uygun görmediklerini, gelişmeleri de yakinen takip ettiklerini kaydetti.
“ Hastane, oluncaya kadar hikaye olmaya devam edecek”
Beylikdüzü’ne hastane yapımının gecikmesinin nedenlerini de Belediye Meclisi’nde anlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, sağlık alanında kendi dönemlerinde 8 tane sağlık ocağını hizmete açtıklarını belirtirken, “hastane yapımının klinik bir sorun haline geldiğini itiraf ediyorum,1,5 yıl gecikmiştir” dedi.
“mekik dokuyoruz”
Gazetecilerin hastane konusunu hikaye olarak değerlendirmesini haklı bulduğunu dile getiren Başkan Uzun, “Gazeteci, haklı. Gazeteci, senin ne yaşadığını bilmez ki. Hastane, oluncaya kadar hikaye olmaya devam edecek, bittiği zaman da hikaye, gerçekleşmiş olacaktır. Bilmiyorlar ki, zemin etüdü almak için, 2 yıldır Ankara’da mekik dokuyoruz” eleştirisini yaptı.
Hastane yapılsa da yapılmasa da eleştirildiklerini ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Gecikmenin hesabı bizden soruluyor. Yarın bir gün hastane yapıldığında bu kez de ‘Başkan, hastaneyle övünme, sen değil, Sağlık Bakanlığı yaptı’ diyecekler” değerlendirmesinde bulundu.
Hastanenin nereye yapılacağı konusunda farklı ortamlarda değişik yerler söylediğini de itiraf eden Başkan Uzun, gelinen nokta itibarıyla Büyükçekmece sınırında kalan Pınartepe mevkiindeki arsada bir Araştırma Hastanesi yapılacağının altını çizdi.
Beylikdüzü’nde sağlık ocağı sorunu bulunmadığını, bağışçıların desteğiyle birçok sağlık kurumunu hizmete geçirdiklerini dile getiren Uzun, “Yakın zamanda hastane yapımı gerçekleştiğinde de sadece ilçeye değil bölgeye hizmet verecek” şeklinde konuya açıklık getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.