Vekil oldum yargılanmamı bitirin

Vekil oldum yargılanmamı bitirin
Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi, Denizli’den CHP milletvekili seçilen İlhan Cihaner’in “Milletvekili seçildim, dokunulmazlık kapsamına girmeden davamı bitirin” talebini dün reddetti.

Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in “İmar kirliliği ve görevi kötüye kullanma” suçlarından yargılanmasına dün Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi’nde devam edildi. Cihaner, duruşmada “Suçlamalar düzmece niteliktedir. Üzerimdeki bu durumun 4 yıl daha devam etmesini istemiyorum. Beraat edeceğime olan inancım tamdır” dedi. Başkan Hüseyin Eken, Cihaner’in Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı döneminde yürüttüğü cemaatlere ilişkin dava dosyasının istenmesine rağmen gönderilmediğini söyledi. Avukat Kazan, belgelerin kasıtlı bir şekilde gönderilmediğini belirterek, Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Yargıtay, Cihaner’in vekil yemini ederek, dokunulmazlık kapsamına girip girmediğinin TBMM Başkanlığı’ndan sorulmasına karar verdi. Daire ayrıca Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi yetkilileri hakkında bu aşamada suç duyurusunda bulunulmasına gerek olmadığını, daha önce yazılan müzekkerenin tekrarlanmasını kararlaştırdı.

TBMM’ye sorulacak

Cİhaner, duruşma çıkışında “Bu dava ilginç bir şekilde kamuoyunun gözünden kaçırılmak isteniyor. Dava görülmeye başlanınca, kararlar verildikçe nasıl bir fırıldağın, üçkağıdın, iftira kumpasının kurulduğu açığa çıktı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.