Yalan değil sanal dünya

Yalan değil sanal dünya
Bakan Yıldırım, CeBIT'in açılışında, 'Bilişim hayatın vazgeçilmezi. Eskiden yalan dünya deyip, geçerdik. Şimdi 'sanal dünya' deyip geçemiyoruz' dedi

Bakan Yıldırım, 13. Cebit Bilişim Eurasia ve Cebit Sinerji Zirvesi''''nin açılışına katıldı. Yıldırım, standları gezerek bilgi aldı.

Türksat A.Ş.'nin ana sponsorluğu, KKTC'nin uluslararası partnerliği ve 22 ülkeden katılımcıyla CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı dün açıldı. Fuarın açılışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bilişimin hayatın vazgeçilmez parçası haline geldiğini söyledi. Bakan Yıldırım, 'Burası son 10 yılda aldığımız yolu gösteren bir etkinlik' diye konuştu. Son zamanlarda akıllı şehirler ile ilgili söylemlerin arttığına dikkat çeken Bakan Yıldırım, şunları söyledi: 'Daha önce ahmaklık ederek, şehirleri yaşanmaz, yolları çözülmez hale getirdik. Şimdi nüfusun yüzde 77'si şehirlerde yaşamaya başlayınca kafamıza dank etti. İyi ki bilişim imdadımıza yetişti. Bilişim kentlerde, yollarda her yerde hayatımızı kolaylaştırıyor. Bilişim hayatımızın vazgeçilmezi. Eskiden yalan dünya deyip geçerdik. Şimdi 'sanal dünya' deyip geçemiyoruz. Bilişimde ne kadar hızlı gidersen o kadar iyi, karayolunda ne kadar yavaş gidersen o kadar güvenli. Bunun da patenti bizde.' Yıldırım, bilişimi gözükmeyen otoyollar olarak tanımladı.

70'lik ninenin isteği yüksek hızlı internet

Fuarın açılışında konuşan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu, hedeflerinin Türkiye'deki tüm kasabaları 'Mümkünlü Kasabası'na dönüştürmek olduğunu söyleyerek, 'Köylerdeki 70 yaşındaki ninelerimizin bile öncelikli isteği elektrik, su değil, yüksek hızlı internet. 11 milyar TL'lik yatırım yaparak, ülkeyi demir ağlar gibi fiber ağlarla ördük' dedi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ise 3G altyapısının yüksek maliyetine karşı firmaların biraraya gelerek ortak altyapı yatırımı yapması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.