'Yavrum nereye gidiyorsun'

'Yavrum nereye gidiyorsun'
Samsun'da şehit Çavuş Torun'u 8 bin kişi uğurladı

 DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi'nde teröristlerce şehit edilen askerlerden 20 yaşındaki Jandarma komando çavuş Necmettin Torun’un cenazesi memleketi olan Samsun’un Alaçam İlçesi’nde, gözyaşlara ırasında törenle toprağa verildi. İlçe merkezinde yaklaşık 8 bin kişi tarafından karşılanan cenaze, daha sonra Yoğunpelit Köyü’ne götürüldü. Anne Satu Torun oğlunun cenazesi götürülürken feryat edip ağladı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsalında bölücü terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit düşen çavuş Necmettin Torun için memleketi olan Alaçam İlçesi'ne bağlı Yoğunpelit Köyü’nde tören düzenlendi. Alaçam Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, köye götürülmek istendi. Ancak meydanda toplanan ilçe halkı, cenazenin helallik alınmadan köye götürülmesine izin vemedi. Bunun üzerine cenaze araçtan indirilmeden meydanda yapılan kısa törenin ardından, şehidin Yoğunpelit Köyü’ndeki baba evine götürüldü.

Burada yapılan törenin ardından askerler cenazeyi alıp tören alanına götürmek isterken, anne 42 yaşındaki Satu Torun, “Yavrum nereye gidiyorsun. Böyle mi gelecektin” diyerek ağıtlar yaktı. Halası Meryem Divan cenazeye sarılarak gözyaşı döktü. Ağlayan aileyi askerler teselli etmeye çalıştı. Evden alınan cenaze daha sonra törenin yapılacağı alana götürüldü. Buradaki törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru, Samsun milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla, şehidin yakınları ve yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

Törende ayakta durmakta güçlük çeken 5 çocuk babası 44 yaşındaki Şükrü Torun’u Vali Aksoy ile Bakan Suat Kılıç ellerinden tutarak teselli etti. Sağanak yağmurun altında öğle namazından sonra kılınan cenaze namazından sonra şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazeyi Bakan Kılıç ile Vali Aksoy da bir süre taşıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.