YSK'den sahte oy pusulası açıklaması

YSK'den sahte oy pusulası açıklaması
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, dün yapılan seçimlerdeki sahte oy pusulası iddialarıyla ilgili il ve ilçe seçim kurullarının gereğini yaptığını söyledi.
24. Dönem Milletvekili Seçimlerinin ardından YSK ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan YSK Başkanı Ali Em, seçimin gayet düzenli geçtiğini belirterek, "Hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Seçimlerde ortaya çıkan sahte pusula konusundaki bir soruyu yanıtlayan Em, "Münferit sahte oy pusulası konuları il ve ilçe seçim kurullarında onların gereği yapılıyor. O açıdan bir sıkıntı yok" dedi. Sahte oy pusulası iddialarının kendilerinin dışında geliştiğini ifade eden Em, il ve ilçe kurullarından konuya ilişkin kendilerine intikal eden bir durumun olmadığını söyledi. Seçim sonuçlarına itiraz sürecinin başladığını belirten Em, "İlçelerdeki itiraz süresi yarın saat 15.00'a kadar devam edecek. Sonra da ildeki itiraz süreleri var. Bütün bunların süreleri doldukça seçim sonuçlarını ilan edeceğiz" dedi. Bugün yüzde 10 barajını aşan siyasi partilerin isimlerinin TRT'ye ilan edilmek üzere gönderildiğini söyleyen Em, Hatip Dicle ile ilgili kararın ne zaman verileceğinin sorulması üzerine, "Ara kararı verdik. Ara kararın sonucunu bekliyoruz. Devam ettiği için açıklama yapmak istemiyorum" diye konuştu.

Başka bir soru üzerine de Em, 19 milyon fazladan oy pusulası basılmasının gerekçesini daha önce açıkladığını belirtti.

YSK Hatip Dicle kararını Meclis'e bırakmayacak

Öte yandan Hatip Dicle'nin durumuna ilişkin edinilen bilgiye göre YSK, Dicle'nin milletvekilliğinin düşüp düşmeyeceği konusunu Meclis'e bırakmayacak. YSK bu konudaki nihai kararı kendisi verecek.

Fazladan basılan pusulalar geri dönecek

YSK kaynaklarından fazla basılan oy pusulalarına ilişkin edinilen bilgiye göre de kullanılmayan ve fazladan basılan oy pusulaları YSK'ya geri iade edilecek. Fazladan basılan oy pusulalarının ne kadarının kullanıldığının il ve ilçe seçim kurullarının tutanaklarıyla kurula bildirileceği belirtildi. Ayrıca YSK'nın bastığı oy pusulalarında yer alan hologram nedeniyle pusulaların taklit edilmesinin mümkün olmadığı ifade edilirken kullanılan pusulaların sahte olup olmadığının kontrol edildiği, sahte oy pusulalarının kullanıldığının tespit edilmesi durumunda ise savcılıların gereğini yapacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.