Yurttaş, sanal kumarı ekonomik krizde bir çıkış olarak görüyor

Yurttaş, sanal kumarı ekonomik krizde bir çıkış olarak görüyor
Sanal kumar bağımlılığı teknolojik olanakların gelişmesiyle birlikte kendisini daha sık gösteriyor.

Teknolojik olanakların günden güne gelişmesiyle birlikte “sanal kumara” erişim kolaylaştı. Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Gül Eryılmaz, erişim kolaylığının ve kumarla ilgili reklamların sık sık internet kullanıcılarının karşısına çıkmasının sanal ya da dijital kumar bağımlılığını artırdığını belirtti. Eryılmaz, "Bireyler ilk önce para kazanmak için kumar oynuyor. Ekonomik problemleri kumardan kazandığı parayla çözeceğini düşünüyor. Ancak durum sonrasında daha zorlayıcı bir hal alıyor" diyerek uyardı.

Sanal kumar bağımlılığının yol açacağı tehlikeleri anlatan Prof. Dr. Eryılmaz, “Eskiden en çok sosyoekonomik düzeyi düşük kişiler kumar oynardı. Şimdi dijital kumar bağımlılığı gençlerde daha sık görülüyor” dedi.

“Sanal kumar insanlara cazip geliyor. Çünkü bu konuda dikkat çekici reklamlar bulunuyor” diyen Prof. Dr. Eryılmaz, “Bireyler ilk önce para kazanmak için kumar oynuyor. Ekonomik problemleri kumardan kazandığı parayla çözeceğini düşünüyor. Ancak durum sonrasında daha zorlayıcı bir hal alıyor” diye konuştu.

Dijital kumar oynayanlara ilişkin Türkiye’de bir verinin olmadığını ancak yurt dışında yapılan bir çalışmaya göre gençlerin yüzde 7’sinin sanal kumar oynadığını söyleyen Eryılmaz, “Bu çok yüksek bir oran. Dijital kumarla tanışan kişilerin yüzde 15’i de kumara bağımlı hale geliyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.