Zam Duvarları doldu taştı: 'Seçimde oyumuzu bedava kullanmak istiyoruz'

Zam Duvarları doldu taştı: 'Seçimde oyumuzu bedava kullanmak istiyoruz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüksek elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamasının ardından, CHP Gençlik Kolları tarafından başlatılan kampanya doğrultusunda Gaziantep’te kurulan Zam Duvarı’nda birbirinden ilginç mesajlar verildi.

CHP İstanbul Gençlik Kolları, fahiş zamlara dikkat çekmek için 39 ilçenin meydanlarına 'zam duvarları' açtı. Duvarlara faturalarını asan vatandaşlar, tepkilerini yazdıkları notlarla dile getirdi.

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları, kentin 39 ilçesinde fahiş zamları protesto etmek için 'zam duvarı' eylemi başlattı. Zam duvarına yazılanlar ise Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizi bir kez daha gözler önüne serdi.

"OYUMUZU BEDAVA KULLANMAK İSTİYORUZ"

Balıklı Meydanı'nda branda gerilerek hazırlanan zam duvarına bir genç, “Önümüzdeki seçimde oyumuzu bedava kullanmak istiyoruz” mesajı yazdı.

Bir başkası ise, “Nefes almak vergisiz” yazdı. Bir başkası genç de tepkisini, “Boş tost 2 TL” yazarak gösterdi.

Bir tarafı dolduğu için duvarın arkasında da tepki mesajlarını paylaşan CHP'li gençlerin yazdığı zamlara tepki mesajlarından bazıları şöyle:

*Elektrik:% 121”, “Dış minnaklar”, “Telefonu çıkar yeğenim”, “128 milyar dolar nerede?”  “Avrupa bizi kıskanıyor”, “Gram altın 900”,  “Ben hep 50 liralık benzin alıyorum”, “Ben ekonomistim yumurtanın kolisi 42 TL”, “Konuşacak çok şey var ama avukata verecek para yok”, “Marketler müze olmuş, bakıp çıkıyoruz”, “Dolarla mı maaş alıyorsun?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.