Zeytinburnu'nda gerginlik sürüyor

Zeytinburnu'nda gerginlik sürüyor
ZEYTİNBURNU'nda geçtiğimiz pazartesi terör örgütü yandaşlarının başlattığı olayların ardından yaşanan gerginlik 3 gündür sürüyor.

Bu akşam da tepki için sokağa çıkan ülkücü grup, BDP ilçe binasına yürümek istedi. Polisin izin vermediği grup, ara sokaklarda eylemlerini sürdürdü.

Veliefendi Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nde, akşam saatlerinde yine bir grup PKK yandaşı korsan gösteri düzenleyip bazı işyerlerini taşladı. Terör örgütü yandaşları, polisin müdahalesi ile dağıtıldı. Olaylardan hemen sonra cadde üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişilik ülkücü grup, BDP ilçe binasına yürümek istedi, ancak polis, biber gazı ve tazyikli su sıkarak grubu dağıttı. Tekrar toplanan kalabalık, ellerinde sopalarla ara sokaklarda terör örgütü yandaşlarını aradı. Türk bayrağı açarak sokaklarda gezen öfkeli kalabalığa balkonlarına çıkan bazı kişiler de destek verdi.

Polisin, BDP ilçe binası önündeki güvenlik önlemi ve ülkücü grupların bekleyişi uzun süre devam etti.

Öte yandan yaşananlardan rahatsız olan mahalle sakinleri olayların büyümemesi için yetkililerin önlem almasını istiyor.

OTOMOBİL VE İŞYERLERİNİN CAMLARINI KIRDILAR
Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi'nde toplanan bir grup da çevredeki bazı işyeri ve otomobillerin camlarını taşladı. Kalabalık arasında ellerinde sopa ve satır bulunanların da olduğu belirtilirken, polisin sıktığı biber gazı zaman zaman mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Öte yandan grubu sakinleştirmek için olay yerine gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, sosyal medyadan olayların abartılarak insanların galeyana getirilmeye çalışıldığını belirterek, vatandaşları sağduyu olmaya çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.