Burak Zihni

Burak Zihni

İş kazası

İş kazası

Büyükçekmece'de iki maç üst üste oynayacak olmanın heyecanıyla dün Mimar Sinan Koleji Kapalı Spor Salonu'na gittim.Karşılaşmanın ilk düdüğüne kadar her şey normaldi.Hakemin hava atışı ile başlayan mücadelede TÜYAP Büyükçekmece sanki kimliğini saha çizgisinde unutmuştu.

Hem savunmada yapılan hataların hem de hücumda cömert davranmanın cezasını çekmeye başlayan mavi beyazlılar hem Seawright hem de Thompson'un vasatı aşamayan oyunuyla ilk çeyreği geride bitirdi ama asıl çile ikinci ve üçüncü periyodda yaşandı.Adeta bay geçilen 20 dakikada Adanaspor etkili oyunuyla farkı 16 sayıya kadar çıkardı.Özellikle hücum performansını her geçen dakika arttıran turuncu beyazlılar Michael Davis ve Jeremy Ingram'ın elinden tam 52 sayı buldu.

TÜYAP Büyükçekmece'nin aklı başına geldiğinde çok geçti.Fark bir ara beşe kadar inse de Adanaspor çetin oyununu sürdürdü.DJ Thompson'un iki periyodda sadece iki sayı atması dünün en kötü notu olarak eklenebilir.Ve birisi DJ Thompson'a artık her topu alıp pota altında üç kişinin arasına dalmaması gerektiğini öğretmeli.En az beş ya da altı kere bunu denedi ama ya kaptırdı ya da potayı bulamadı.

Şut tercihleri, savunma direnci pota altı oyunları ve üçlük yüzdeleri olarak rakibinin gerisinde kalan Büyükçekmece'nin maçtan yenik ayrılması beklenmedik bir sonuçtu dersek yalan söylemiş oluruz.TÜYAP Büyükçekmece iki periyod çok çok kötü olduğu bir maçta 85 sayı attı.Evinde 89 sayı yemesi ayrıca sorgulanması gereken bir durum.Sonuç çok değişik olabilirdi.

Bu karşılaşma sadece bir iş kazasıydı ve bazen gerekebilir.Ayakların yere daha sağlam basılması ihtiyacını hatırlatır.Özhan Çıvgın ve öğrencilerinin İ.T.Ü maçına iyi hazırlanıp kazanarak yollarına devam edeceğine inanıyorum.

Dün sıralamadaki yerimizi de kaptırdık ama uzun bir maraton daha var önümüzde.TÜYAP Büyükçekmece hala bu ligin en önemli takımlarından birisi.

Son söz taraftara... Destekleri harikaydı.Sayı anlamında biraz beklentimin altındaydı ama maçın gerekki anlarında devreye girerek takıma moral verdiler.

www.twitter.com/kalitvintsev

Önceki ve Sonraki Yazılar
Burak Zihni Arşivi