15 yaşındaki Selahattin Çelik'in ölümü mahalleyi ayağa kaldırdı: Valilikten açıklama

15 yaşındaki Selahattin Çelik'in ölümü mahalleyi ayağa kaldırdı: Valilikten açıklama
İstanbul Ataşehir’de dün 15 yaşındaki Selahattin Çelik’in hayatını kaybettiği kazaya ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çelik'in ölümü mahalleyi ayağa kaldırdı.

İstanbul Ataşehir'de, dün Afganistan uyruklu kişilerin saldırısına uğradığı ve kaçmak isterken aracın altında kaldığı iddia edilen 15 yaşındaki Selahattin Çelik'in hayatını kaybettiği kazaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı. Hakimliğe sevk edilen şüphelilerden biri tutuklanırken, diğeri hakkında adli kontrol kararı verildi. Konuya ilişkin İstanbul Valiliği tarafından da bir açıklama yapıldı.

İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLDİKLERİ BELİRTİLDİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* “Ataşehir ilçemizde dün meydana gelen trafik kazası neticesinde “Taksirle Öldürme” olayı ile ilgili olarak (2) şüpheli şahıs yakalanmıştır. Kazayla ilgili olarak; trafik kazasını yapan (1) şahıs adli kontrolle serbest bırakılmış, olaya sebebiyet veren yabancı uyruklu (1) şahıs ise tutuklanmıştır.

* Daha sonra bölgede yapılan çalışmalarda olayla ilgili olduğu değerlendirilen şahıslar güvenlik görevlilerimizce yakalanarak, ilgili işlemler yapılmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ACILI ANNE KARAKOLA DAVET EDİLDİ

Ataşehir Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Selahattin Çelik’in annesinin Polis Merkez Amirliği’ne davet edildiği bildirildi. Ataşehir Kaymakamlığı’nın açıklamasında şöyle denildi:

* “İlçemizde dün yaşanan elim bir trafik kazası sonucu Selahattin Çelik adındaki bir evladımız hayatını kaybetmiştir.

* Hayatını kaybeden evladımızın acılı annesi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce, müşteki sıfatıyla Polis Merkezi Amirliğine davet edilmiş ve burada yapılan işlemlerin ardından evine ulaştırılmıştır.

BAKAN SOYLU İLE GÖRÜŞTÜ

 * Kaymakamımız tarafından evinde ziyaret edilen anneye taziye sunularak Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile telefon görüşmesi sağlanmıştır. Sayın Bakanımız yaptıkları telefon görüşmesinde acılı anneye olaydan duydukları üzüntüyü belirterek taziyelerini bildirmişlerdir.

“ANNE İÇERİYE ALINMADI” İDDİASINA YANIT VERİLDİ

* Bir sosyal medya hesabından yapılan ‘Bilgi almak için polis merkezine giden anne ve avukatlarının içeriye alınmadığı’ iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Olaydan duyduğumuz üzüntüyü belirtiyor, hayatını kaybeden evladımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.”

HALK SOKAĞA ÇIKIP SLOGAN ATTI

Dün akşam saatlerinde İstanbul Ataşehir Yenisahra Mahallesi’nde gerçekleşen olayın ardından bölge halkı sokağa dökülmüş, “Türkiye’de yabancı istemiyoruz” sloganları atmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.