39 BAŞKANA EŞDEĞER SAYGI

39 BAŞKANA EŞDEĞER SAYGI
İBB Meclisi yeni dönem ilk toplantısında konuşan Ekrem İmamoğlu, sorumluluklarının büyük olduğunu belirterek, "Elbirliğiyle iş üretmek zorundayız. 39 belediye başkanımıza eşdeğer bir saygı göstereceğizmizden kimsenin kuşkusu olmasın. Hepsi bizim bele
İBB Meclisi yeni dönem ilk otrumunu Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis'in açılış konuşmasını yapan İmamoğlu, haftasonu şehit olan 4 askere rahmet dileyerek terörü lanetledi. Srilanka'da yaşanan terör saldırısına da lanetleyen İmamoğlu, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. İmamoğlu ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya da değinerek, "CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu bir kurgu saldırıdır. Arkasındakilerin açığa çıkarılmasını talep ediyorum. Bu saldırı Cumhuriyet'in değerlerine yapılmış bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

Bunu fırsata dönüştürelim

Meclis üyelerine seslenerek, "Hepimizin sırtında 100 binlerce vatandaşımızın oyu var. Sorumluluğumuz büyük" diyen Ekrem İmamoğlu, "Elbirliğiyle iş üretmek zorundayız. 39 belediye başkanımıza eşdeğer bir saygı göstereceğizmizden kimsenin kuşkusu olmasın. Hepsi bizim belediye başkanımız. Böyle bir süreç hepimize hayırlı olsun. Meclisimizde 4 siyasi partinin temsilcisi vardır. Buradaki sayılara bakıldığında farklı hesaplar yapılabilir. Ama ben daha farklı bir hesap yapıyorum. Meclismizin yapısının bir fırsata dönüştürülebileceğini düşünüyorum. 16 milyon insanımızn iradesi bize emanet edildi. 21. yüzyıla yakışan bir yerel yönetim anlayışını oturtabiliriz. Partizanlığın bitip, kişilere değil 16 milyona nasıl hizmet edebilirim düşüncesi hakim olmalı. Bu söylediklerim hepimizin bebekleri ve çocukları içindir" açıklamasında bulundu.

Ben onların patronu değilim

İBB'nin 8 bin çalışanı olduğunu hatırlatan Başkan İmamoğlu, "80 binin üzerinde kişi belediyemizde çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmektedir. Bu çalışanlarımızın emeğine saygı göstereceğimizi bilin. Sadece bir şartımız var; Halka hizmet etmeleri. Ben onların patronu değilim. Ben onları koordine etmek adına buradayım. Burada çalışan insanların da şehre hizmet etmek konusundaki kararlılıklarını görünce onlarla kol kola olacağımızdan şüpheniz olmasın. Bu arkadaşlarımızın sosyal haklarını kuvvetlendireceğiz" bilgisini verdi.

Bürokrasi gücü kullanılmayacak

"Hiç kimse bürokratik gücünü, kendi kişisel gücü olarak halka karşı kulanmayacak. Kullandırtmayacağım" diyen İmamoğlu, "Adil olmak çok önemli. Saygı, adalet, nezaket, muhabbet ve ahlak bu bünyede olan herkes için vazgezilmez olmalıdır. Bu şehrin bütün değerlerine hassasiyetleri koruyarak görev yapmak hepimizin özel çabası olmalıdır. Bütün etnik kimliklere ve inançlara saygı duyulacaktır. Ben bu prensipler doğrultusunda görev yapacağım. Bu konuda söz veriyorum" dedi.

Bu sıralar bize emanettir

İmaoğlu'nun konuşmasının ardından AK Parti Grubu adına Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu söz aldı. "Öncelikle yeni dönemin ilk meclisinin hayırlı olmasını diliyorum" diyen Göksu, "Bizler halkımızın desteğini alarak bu sıralara geldik. Şunu unutmayalım ki, bugün oturduğumuz bu sıralar seyyahlara istikamet çizmiş, şairlere ilham olmuş İstanbul'un bize emanetidir" ifadelerini kullandı.

Saldırıyı lanetledi

Konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı da lanetleyen Göksu, "Türkiye'nin Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul halkının belediye yönetimini CHP'ye, Meclis'in yönetimini de AK Parti'ye verdiğini belirten Gçksu, "YSK sonuçları açıklanıncaya kadar bu böyledir. Meclisin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. AK Parti olarak herbir çalışmamızda bu şehrin faydasına olan şeylerde motor, kötülüğüne olan karalarda firen olacağız" diye konuştu.

25 yılla gurur duyuyoruz

25 yılık İBB yönetiminin insafsızca eleştirildiğini dile getiren Göksu, "1994 yılından günümüze kadar İstanbul'un hangi merhalelerden geçtiğine, İstanbul'da varolan her şey şahitlik eder. Biz 25 yılımızdan utanan değil, gurur duyan siyasetçileriz. İçimi acıtan bir şey söylemek istiyorum. Bu şehirde bizi var eden 29 Mayıs 1453'tür. Bugün bu şehri yöneten partinin İl Başkanı dün 1453'te zulüm başladı diyenlere selam gönderdi. Bu bu şehrin ruhunu rahatsız etmiştir. Bunu içimi acıttığı için ifade etmek istedim. İstanbullular müsterih olsunlar. AK Parti ve MHP'liler burada" ifadelerini kullandı.

Konuşmalar gündem dışına kaydı

CHP İBB Grubu Başkanvekili Doğan Subaşı ise Hakkari'de şehit düşen Mehmetçiklere rahmet dileyerek, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Mecliste bulunan herbir meclis üyesi hangi partiden seçilirse seçilsin artık bütün İstanbul'un tamamının vekilidir" açıklamasını yaptı. Grup başkanvekillerinin konuşmasının ardından kısa bir açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İki grup başkavekilinin konuşması da gündem dışına kaymıştır. Bunu da ilk günün nazarı olarak kabul edelim. Bu arada sayın İl Başkanımız hakkında ortaya atılan iddia ile ilgili önüme bir not geldi. Sayın İl Başkanımızın notunda asla böyle bir beyanı olmadığını ifade ediyor" diye konuştu.

Asla kavga etmeyeceğiz

AK Parti Grubu'nun asla kavga etmeyeceğini ifade eden Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "Bütün meclis çalışmalarında önceliğimiz İstanbulluların önceliği olacak. İstanbul'u önceleyeceğiz. Bu şehirde çalışan emek veren 80 bin kişinin hukukunu korumayı önceleyeceğiz. Adaleti önceleyeceğiz. İstanbul'un var olan kazanımlarının kaybedilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğin huzurun zedelenmesine müsaade etmeyeceğiz. Sayın Başkan'ın seçim boyunca verdiği sözleri takip edip kamuoyu ile paylaşacağız. İstanbul'un küresel vizyonuna katkı veren her şeye de destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

İki Gümüşdağ yarıştı

Yapılan konuşmaların ardından meclis başkanvekilliği için oylama yapıldı. Oylama sonucu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin birinci başkanvekilliği görevine AK Partili Göksel Gümüşdağ seçildi. Gümüşdağ 180 oy alırken CHP adayı amcasının oğlu Gökhan Gümüşdağ 131 oy aldı.

İstanbul’da 24 ilçe AK Partili, 14 ilçe CHP’li, 1 ilçe de MHP’li başkan tarafından yönetilecek.

312 üyeden oluşacak İBB Meclisi’nde 4 MHP’li,176 AK Partili olmak üzere Cumhur İttifakı’nın üye sayısı 180 oldu. Millet İttifakı da 127 CHP’li, 4 İyi Partili ve 1 de İBB Başkanı olmak üzere 132 üyeden oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.