AKP grubu İBB'yi durduracak!

AKP grubu İBB'yi durduracak!
İstanbul’da AKP Meclis Grubu'nun istemediği hiçbir karar komisyonlarda ve mecliste geçmiyor.

31 Mart seçimlerinde kazanan Ekrem İmamoğlu, seçimleri kaybeden AKP’nin itirazlarından dolayı mazbatasını 17 Nisan tarihinde alabilmişti.

İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yaptığı açıklamada, meclis çoğunluğunun ellerinde olduğunu belirterek, İmamoğlu için topal ördek benzetmesinde bulunmuştu.


AKP, YSK’ya yaptığı itiraz sonrasında, seçim iptal edilmiş ve 23 Haziran tarihinde ikinci kez yapılmıştı. Ve seçimleri bu kez Ekrem İmamoğlu çok büyük oy farkıyla kazanarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 2. kez seçilmişti.

24 Nisan tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yasaya aykırı bir şekilde belediye şirketlerine meclis kararı olmadan belediye başkanlarının atama yapamayacağına yönelik genelge yayınlamış ve yetkinin mecliste olduğunu belirtmişti.

YENİ PROJELER HAYATA GEÇMİYOR

Gazete Damga'nın haberine göre, Belediye Meclislerinde çoğunluk olmayan belediye başkanlarının belediye şirketlerine yönetici ve yönetim kurulu üyelerinin atanma haklarının ellerinden alınması sonrasında karşılıklı davalar devam etmekte.

Bugüne kadar mahkemeler bakanlığın genelgesinin yasaya aykırı olduğunu yönelik karar verebilmiş değil. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde seçimler sonrasında yapılan komisyon seçimlerinin tamamının başkanı AK Parti Gurubu tarafından belirlendi.


 İstanbul’da AKP Meclis Grubu'nun istemediği hiçbir karar komisyonlarda ve mecliste geçmiyor. İBB İştiraklerinin uygulamayı düşündüğü yeni projelerle ilgili komisyonlara gönderilen kararlar komisyonlarda gündeme getirilmediği ve karar alınamadığı için iştiraklerin yeni projeleri hayata geçirilemiyor.

AK PARTİ'NİN ŞARTI VAR

AKP Meclis Grubu’nun, işten atılan işçilerinin geri alınması ya da bir kısmının işe dönüşü çözülmediği sürece komisyonda ve mecliste İmamoğlu’nun ve CHP Grubu'nun getirdiği hiçbir kararı geçirmeme kararı alığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.