Ekrem İmamoğlu'ndan kara tabloyu gözler önüne seren paylaşım: İşte İstanbul'daki gerçek enflasyon!

Ekrem İmamoğlu'ndan kara tabloyu gözler önüne seren paylaşım: İşte İstanbul'daki gerçek enflasyon!
Ekrem İmamoğlu, İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerini paylaştı. Verilerde İstanbul'da yaşam maliyetinin bir yılda yüzde 50,18 arttığı görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Buna göre tüketici fiyatları kasımda yıllık yüzde 21,31 arttı. Yıllık tüketici enflasyonunda Kasım 2018'den bu yana en yüksek seviye kaydedildi.

Vatandaşlar geçinmekte güçlük çekerken temel ihtiyaçlara gelen zam yağmuru sona ermiyor. 

Öte yandan TÜİK verilerinin reel fiyatlar ile ilişkisi tartışmalı. 

ENAG'DAN ÇARPICI RAKAMLAR

Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Kasım ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Buna göre Kasım ayında enflasyon yüzde 9.9 oranında arttı.

Yıllık enflasyon ise ENAG verilerine göre yüzde 58.65 oranında artış gerçekleşti.

EKREM İMAMOĞLU "GERÇEK ENFLASYON DİYEREK" PAYLAŞTI

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerini paylaştı.

İmamoğku paylaşımına, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in gerçek enflasyon rakamlarını milletten gizlediğini gözler önüne serdi. İşte planlama ajansımızın verilerine göre, İstanbul'daki gerçek enflasyon!" notunu düştü. 

İSTANBUL'DA PAHALILIK YÜZDE 50,18 ARTI

İmamoğlu'nun alıntıladığı İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre İstanbul'da yaşam maliyeti bir yılda yüzde 50.18 arttı. Fiyatı en çok artan ürünler ise yüzde 137 ile ayçiçek yağı, yüzde 109 ile buğday unu, yüzde 102 ile LPG ve yüzde 90 ile tuvalet kağıdı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.