İBB'de işten çıkarılan torpilli AKP'liler hakkında yeni iddia

İBB'de işten çıkarılan torpilli AKP'liler hakkında yeni iddia
İki seçim arası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alınanların işten çıkarılmasının ardından bu kişilerin THY'de işe alınacağı iddiası ortaya atıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 'iki seçim arası' işe alınanlar işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılanların torpille işe alımlarla gündeme gelen Türk Hava Yolları'nda işe başlayacağı öne sürüldü.

Havacılık sektörüyle ilgili önemli haberlere imza atan Airport Haber'in Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık, yazısında dikkat çeken bir iddiaya yer verdi. 

"THY kaynaklarından edindiğim bilgidir bu" diyen Kıdık, İBB'den işten çıkarılanların yeni adresini şöyle aktardı:

"Yılsonunu beklemeden bir dedikoduyu dile getirelim. THY kaynaklarından edindiğim bilgidir bu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden çıkarılan veya istifa edenlerin yeni durağı THY olacakmış. Bunun geçmişte örnekleri çok. Temel Kotil’den Abdurrahman Gündoğdu’ya kadar hepsi belediye geçmişi olan yöneticiler idi. Ne diyelim onu da bir kez daha görmüş olacağız."

31 Mart seçimlerinden zaferle ayrılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmişti. İstanbul'da seçimler 23 Haziran'da yenilenmiş ve İmamoğlu tekrar açık bir oy farkıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu.

Seçimlerin iptal edildiği dönem içinde ise yüzlerce kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe başlatıldığı ileri sürülmüştü. İki seçim arası 2 bin 500 kişinin işe alındığı ve bin 244 kişinin işine son verildiği İBB tarafından açıklandı.

İmamoğlu, bu işe alımların seçimlerin hemen öncesi ve iki seçim arasında yapıldığı için etik olmadığı görüşünde. İşten çıkarılanların protestosu sürüyor. AKP ise protestolara her gün bir vekilin katılımıyla destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.