İBB'den temiz ulaşım için yeni adım

İBB'den temiz ulaşım için yeni adım
Bisiklet ulaşımının günlük hayatta daha yerleşik olabilmesi için atılan bu iyileştirme, önümüzdeki süreçte alacağımız daha iyi haberlerin de başlangıcı olabilir.
Dünya üzerindeki temiz ulaşım felsefesinin son birkaç yılda ne denli ciddi artış gösterdiğini otomobil pazarındaki eğilimde bile rahatlıkla görmemiz mümkün.

Küresel bazda üretim yapan dev markaların kısa vadeli ürün planlamarının neredeyse yüzde 90’ı için elektrikli araçlara yöneltmesiyle bir anda inanılmaz model çeşitliliğinin ortasında buluverdik kendimizi.

Benzer durum bisiklet ve scooter modeller için de geçerli. Dünyanın en eski bisiklet üretici Bianchi’nin de kısa süre önce önemli bir ürün gamıyla dahil olduğu elektrikli versiyonlar, farklı isimler üzerinden neredeyse her gün bir örnekle karşımıza çıkıyor. Tabi iş sadece elektrik ayağına da bağlı kalınacak cinste değil. Bisiklet kullanımının da metropollerde hatırı sayılır oranda arttığını görüyoruz.

O metropollerden birisi olan İstanbul için bisikletin temel ulaşım aracı olması adına önemli bir güncelleme hamlesinin duyurusu gerçekleştirildi. Halihazırda 07:00 – 09:00 ile 16:00 – 20:00 aralıklarını kapsayan Marmaray ve metro yasaklarında iyileştirme hamlesi yapıldı. 

Bisiklet saatlerinin iyileştirilmesi için yoğun talep alındı Yoğun saatler gerekçe gösterilerek uzun süredir kabul gören bu saatlerde yapılan güncellemeyle birlikte artık kullanıcılar bisikletlerini daha rahat bir şekilde yanlarında taşıyabilecek.

TCDD tarafından yapılan bildiride, konuyla ilgili yoğun bir talep olduğu vurgusunun yapılması da aslında kullanıcıların konu üzerindeki hassasiyetini gösteriyor. Sabah ve akşam saatlerinin her ikisi için de 30’ar dakikalık iyileştirmeyi içeren açıklama metniyse şu şekilde:

 
“Son dönemlerde yolcularımızdan kentiçi banliyor trenlerinde bisiklet taşımanın yasak olduğu zirve saatlerin daraltılması suretiyle taşıma saatlerinin artırılması yönünde talepler alınmıştır. Gelen talepler doğrultusunda mevcut saatler 07:00 – 08:30 arasıyla 16:00 – 19:30 şeklinde güncelleme yapılarak yeni hazırlanan Yurtiçi Yolcu Tarifesi Ek-4 Bisiklet taşımaları ekinde güncellenmiştir.” 12.11.2019 tarihli olarak yayınlanan bildirinin kısa sürede yetkili personele bildirildiğini ve yolculara farklı kanallardan duyurulacağı da yine açıklama içerisinde yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.