İBB'nin 5 bin yeni taksi teklifi 12. kez UKOME'de görüşülecek

İBB'nin 5 bin yeni taksi teklifi 12. kez UKOME'de görüşülecek
İBB'nin daha önce 11 kez reddedilen 5 bin yeni taksi teklifi UKOME'de 12. defa görüşülecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 500 adedi engelli erişimine özel olmak üzere 5.000 yeni taksi teklifi, 28 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) toplantısında 12. kez yeniden görüşülecek. 

Toplantı, Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde saat 15.00'de başlayacak. 

İBB'de görüşülen 5 bin yeni taksi teklifi 11 toplantıda reddedilmişti. 

UKOME'NİN YAPISI DEĞİŞTİRİLMİŞTİ 

Resmî Gazete’de 19 Şubat 2020 tarihinde yayımlanan yönetmelik değişikliği ile UKOME’deki belediye temsilcisi sayısı 11 olarak kalırken toplam üye sayısı 27’ye yükseltilmişti. Daha önce UKOME'DE 21 üye bulunuyordu ve İBB temsilcileri çoğunluktaydı.

Değişiklikle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da UKOME bünyesine dahil edildi. 

Bakanlık üyelerinin artmasıyla birlikte UKOME'de belediyenin kararlarının ve tekliflerinin onaylanması söz konusu olamadı. 

EKREM İMAMOĞLU: TEKLİFTE DEĞİŞİKLİK VAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programının konuğu oldu. Programda 5 bin yeni taksi teklifiyle ilgili de konuşan İmamoğlu, teklifte bir değişiklik yaptıklarını söyledi. İmamoğlu, "UKOME'ye 5 bin yeni taksi teklifini bugün tekrar getiriyoruz. Bir değişiklik yaptık. 5 bin taksinin 500 tanesi engellilere hizmet edecek. Çünkü İstanbul'da taksi bulma sorununu en çok yaşayanlar engelliler." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.