İBB Sosyal Yardım İstatistikleri'nde çarpıcı sonuçlar: 7 haneden biri başvurdu

İBB Sosyal Yardım İstatistikleri'nde çarpıcı sonuçlar: 7 haneden biri başvurdu
İBB İstatistik Ofisi, sosyal yardım talebi olumlu sonuçlanan kişilerin profilini çıkardı. Araştırmaya göre İstanbullunun yüzde 12.7’si İBB’den destek alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstatistik Ofisi, sosyal yardım talebinde bulunan ve talepleri olumlu sonuçlanan kişilerin profilini çıkardı.

İBB bünyesinde hayata geçirilen https://sosinc.ibb.gov.tr/ sosyal destek başvuru sayfasına 1 Nisan- 1 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılan başvurular incelenerek bir değerlendirme yapıldı. Nisan 2020 İBB Sosyal Yardım İstatistikleri'nde çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

EN ÇOK KADINLAR BAŞVURDU

Sosyal yardım amacıyla açılan internet sayfasına nisanda toplam 682 bin 697 başvuru yapıldı. Bu sayı, İstanbul'daki 7 haneden birinin başvuruda bulunduğunu ortaya koydu. Her haneden sadece bir kişinin başvurabildiği sistemde, aileleriyle birlikte 2 milyon 600 bin kişi sosyal yardım talebinde bulundu.

Araştırmaya göre hanelerin yüzde 10.6'sı, İstanbul nüfusunun ise yüzde 12.7'si sosyal destek kapsamına alındı. En fazla başvuruyu kadınlar yaparken, başvuranların üçte ikisi 25-44 yaş aralığında bulunuyor. Hanelerin yüzde 43'ü düzenli gelire, yüzde 59.2'si sosyal güvenceye sahip değil.

EN AZ DESTEK BEŞİKTAŞ'A

Başvuranların yüzde 4.9'u başka yerden destek alırken yüzde 23'ü asgari ücretin altında kazanıyor. En fazla 4 kişilik haneler destek alırken, çocuklu hanelerin oranı, yüzde 78,7.

Sosyal destek kapsamına alınan hanelerin yoğunlaştığı ilçelerin başında Esenyurt, Bağcılar, Sultangazi, Küçükçekmece ve Bahçelievler geldi. En az destek alan ilçeler ise Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.