İmamoğlu: Doktorlarımızın biz yöneticilerden saygı beklediğini düşünüyorum, iyi ki varsınız

İmamoğlu: Doktorlarımızın biz yöneticilerden saygı beklediğini düşünüyorum, iyi ki varsınız
14 Mart Tıp Bayramı kapsamında doktorlarla bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Doktorlarımızın biz yöneticilerden saygı beklediklerini düşünüyorum. Gerçekten mesleğinize derin saygı duyuyorum. İyi ki varsınız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, '14 Mart Tıp Bayramı' kapsamında, İBB bünyesindeki Şehzadebaşı Tıp Merkezi’nde görev yapan mesai arkadaşı doktorlarla kahvaltıda bir araya geldi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan ve Sağlık Dairesi Başkanı Önder Yüksel Eryiğit’in eşlik ettiği İmamoğlu, “İyi öğrenci olma çabasında olan her çocuğun verdiği cevaplardan biri doktor olmaktır” dedi.

Doktor olmanın meşakkatli bir yolculuk olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Gerçekten yetenekli çocukların tercih ettiği, gençlerin o yolda kararlılık gösterdiği bir mesleki yolculuktur. Örneğin; şahsen ben, öyle bir cesaret gösteremedim o yaşlarımda. Ama o cesareti gösteren çok yakın sınıf arkadaşlarım oldu. 59 kişilik bir lise sınıfıydık. Yanılmıyorsam 13-14 doktorumuz var sınıfta. Her zaman da gurur duyarız onlarla, sizlerle de gurur duyduğumuz gibi."

ERDOĞAN 'VARSIN GİTSİNLER' DEMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doktorları hedef alarak "Varsın, gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz. Gerekirse yurt dışından dönmek isteyenleri süratle dahil eder ülkemizi istihdam ederiz" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.