İstanbul bu hafta açık hava konser salonu: İşte İBB'nin konser programı

İstanbul bu hafta açık hava konser salonu: İşte İBB'nin konser programı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu hafta şehrin dört bir yanında onlarca konsere imza atıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), salgından beri sanat etkinliklerine hasret kalan İstanbullular için yaz sıcağında müzikle nefes aldıracak birbirinden renkli konserlere imza atacak.

Salgın boyunca mali kriz yaşayan müzik sektörüne önemli bir destek sağlayacak konserlerde bu hafta Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’ndan Yenikapı’ya, Eminönü Meydanı’ndan Çekmeköy Parkı’na İstanbul’un dört bir yanına yayılan onlarca konser İstanbulluları bekliyor.

Bu kapsamda İBB’nin iştiraklerin iş birliği ile hayata geçirdiği ‘Sahnem İstanbul’ konser serisi ise özellikle genç müzikseverlerin ayaklarını yerden kesecek. Binlerce müzisyenin yer alacağı ve 26 Temmuz’da başlayacak konserlerle İstanbul yeniden notalarla buluşacak. ‘Sahnem İstanbul’ projesinde, İBB tarafından Mart 2021’de gerçekleştirilen #İstanbulBirSahne açık çağrısına başvuran müzisyenler sahne alacak.

Etkinlik kapsamında bugün Eminönü Meydanı’nda Okan Reis, Mekin, Arya Orkestrası, Yankı Yılmaz ve Orkestrası, Nevizade Saz Grubu, Çetin ve Zafer İkilisi, Özgür Yılmaz Çekmeköy Madenler Meydanı’nda Deniz Çelik, Beaten Fame, Veysi Ermiş, Selda Arat, Hozan Seydo, Suzan Yener ve Ali Baran, Eyüp Otakçılar Parkı’nda Kalite Marka Fasıl, Müzikyatri, Sercan Güngörmez, Atakan Kara, Sayeban, Onur Can Çelik ve Ufuk Yılmaz, Quartist, Saraçhane İBB Binası Karşısı’nda Damla & Bora, Tuğba Gülyeşil, Pınarbaşılı Kemaneci Murat, Grup Fusion, Arif Sarıhan, Ozan Kablan, Baran Tanrıverdi ve Orkestrası, Maltepe 50 Yıl Parkı’nda, Hüseyin Ulusoy, Sıraç Yaşar, Semi ve Pul İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

İşe giderken, iki iş arası koştururken ya da işten çıkınca kendisine en yakın açık alanda müzikle nefes almak isteyenler ‘Sahnem İstanbul’ konserlerinin ya da diğer etkinliklerin saat ve sanatçı detaylarını gün gün Kültür AŞ’nin web sitesi ‘kultur.istanbul’ adresinden takip edebilir.

TÜRKÜLERİN USTALARI BURADA

UNESCO tarafından 2021’de vefatının 750’nci yılı nedeniyle ilan edilen Hacı Bektaş Veli Yılı, İBB’nin Yenikapı etkinlik alanında onlarca sanatçının sahne alacağı festivalle kutlanacak. ‘Serçeşme Hünkar Hacı Bektaş Veli Festivali’, 30 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde 45’in üzerinde sanatçı ağırlayacak.

Üç gün sürecek festival alanında söyleşilerin, konserlerin yanı sıra kurulacak standlarda farklı etkinliklere imza atılacak.

Herkesin ücretsiz katılabileceği festivalde yer alan sanatçıların bazıları ise şunlar: Arif Sağ, Musa Eroğlu, Moğollar, Yeni Türkü, Kardeş Türküler, Cem Adrian, Fuat Saka, Şevval Sam, Tolga Sağ, Cengiz Özkan, İlkay Akkaya, Metin Kemal Kahraman, Ahmet Aslan, Ender Balkır, Muharrem Temiz, Mikail Aslan, Grup Abdal, Gülcihan Koç, Yılmaz Çelik, Ali Rıza Hüseyin Albayrak, Mercan Erzincan ve Özlem Taner.

ŞANSIN VARSA ‘KOLTUK SENİN’

İBB’nin Kültür AŞ ve kültür sanat sektörü işbirliğiyle bu yaz, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlediği konserlerde sahipleri tarafından kullanılmayan koltuklar artık boş kalmayacak. Biletini alıp konsere gelemeyenlerin koltuğuna 24 yaş ve altı İstanbullular oturacak.

Ücretsiz konser imkanından faydalanmak isteyen gençler etkinlikten 1 saat önce etkinlik alanının girişinde bulunan ‘Koltuk Senin’ masasına başvurarak HES Kodu doğrulaması yapılmış İstanbul Kart ile sıra numarası alacak. Etkinlik başlarken, mevcut kapasite sayısında İstanbullu gençler içeri alınacak ve görevliler tarafından boş koltuklara yönlendirilecek.

Kampanyadan bir kişi ayda bir kez faydalanabilecek. Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda bu hafta Ayta Sözeri 26 Temmuz’da, Mabel Matiz 27 Temmuz’da, Hasan Can Doğan 28-29 Temmuz’da, CRR Senfoni Orkestrası 30 Temmuz’da, Adamlar grubu ise 31 Temmuz’da sahne alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.