İstanbul'un kritik yağış uyarısı! AFAD da açıklama yaptı

İstanbul'un kritik yağış uyarısı! AFAD da açıklama yaptı
Marmara Bölgesi'nde bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağış etkili olurken, Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan değerlendirmelere göre İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren başlayacak olan gök gürültülü sağanak yağış ilerleyen saatlerde kuvvetini artırarak il genelin gece saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

İstanbul genelinde etkili olacak sağanağın yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kilogram/metrekare/12 saat) olacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR MARMARA'NIN GENELİNDE ETKİLİ OLACAK 

Öte yandan, bu gece saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir’de, yarın sabah saatlerinden itibaren Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde de yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare/12 saat) sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

 Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

AFAD DA UYARDI

Meteoroloji'nin bilgilerini paylaşan AFAD uyarılarda bulundu.

AFAD, vatandaşlara sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiği hatırlatmasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.