İstanbul'un su sorunu var mı? İmamoğlu açıkladı

İstanbul'un su sorunu var mı? İmamoğlu açıkladı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın konuğu oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın konuğu oldu.

Fatih Altaylı ile Ekrem İmamoğlu arasında geçen diyalog şöyle:

ALTAYLI: Barajlar meselesi. İstanbul'a yağmur yağmıyordu, dün yağdı Allah tarafından. Melen Barajı'nda inceleme yaptınız. Melen Barajı aktif değil. Sakarya'dan gelmesi gereken su için Sakarya muazzam kirli su dediler. İstanbul'a getirilemez dediler. Melen Barajı'nda sorun olduğu söylendi. Oysa bizim bildiğimiz İstanbul'da 40 yıldır su meselesi kapanmıştı.

İMAMOĞLU: Sayın Cumhurbaşkanımızın da 2040'a kadar İstanbul'un su problemi yok demişti. Sayın Veysel Eroğlu, Melen'in temelini attığında tarihin ve saatini vererek açılış yapacağız demişti. Teknik sorun var. İlave proje geliştirilmiş. Bu proje zaman alacak. İyimser ihtimalle öngörülen süre 3-3,5 yıl. İstanbul 2 yıl üstüste kuraklık yaşarsa ne yazık ki su sıkıntısıyla karşı karşıya kalır.

Ne yazık ki 20-25 yıllık s üre içinde Melen Barajı çözülmemiştir. Bu projenin bitirilmesi şarttır. Gövdenin tercih edilen betonarme sistem yerine başka bir sistemin yapılması gerektiği durumu var.

DSİ'den hızlı, önemli bir hamle bekliyoruz. Buradan istirham ediyorum, gerek sayın bakana gerekse sayın Cumhurbaşkanına. İnşallah o ilişkiyi kurarız, Melen suyu gelir. Oradan İstanbul'a su basmayla ilgili önerimiz var. O kirlilikle ilgili bilgi bana ulaşmadı.

Şu andaki mevcut kapasitesi, İBB'nin mevcut baraj kapasitesi 1 yıl için bir tehdit içermemektedir. Şu anda İstanbul'un su sorunu önümüzdeki bir yıl içinde yoktur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.