İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı

İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı
İstanbul’da uzun süredir beklenen kar yağışı, bazı ilçelerde gece boyunca devam etti. Özellikle rakımı yüksek ilçelerde etkili olan yağış Büyükçekmece ve Beylikdüzü çevresinde de sabahın ilk ışıklarında hafif şekilde sürdü. Dün akşam saatlerinde başlayan


Yapılan son uyarıların ardından dün saat 16.00 sıralarında kent genelinde kar yağışı etkili olmuştu. Rakımı yüksek ilçelerde gece boyunca etkili olan yağış Büyükçekmece ve Beylikdüzü çevresinde de sabahın ilk ışıklarında hafif şekilde sürdü.

Kısıtlamadan muaf olan meslek grubundaki vatandaşların işlerine gitmek için otobüs duraklarında ve metrobüs istasyonların oldukları görüldü. Yağışın gün boyu devam etmesi bekleniyor.
Kent genelinde kar ve buzlanmaya karşı Karayolları Bölge Müdürlüğü de çalışmalar gerçekleştiriyor.

Müdürlüğün çalışmalarına ilişkin İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Karayolları Bölge Müdürlüğümüz 4 bin 79 kilometre yol ağında, 322 bıçaklı kamyon, 75 yükleyici, 47 greyder, 6 kurtarıcı, 2 rotatif 60 bin ton tuz ve tuz eriyiği ile kar ve buzlanmaya karşı bölge genelinde 24 saat görev başında" bilgisini verdi.

BELEDİYE EKİPLERİ TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPIYOR
Ana yollarda kar küreme ve tuzlama araçlarıyla önlem alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye ekipleri de yol ve üst geçitlerde tuzlama çalışması yapıyor.


VALİ YERLİKAYA UYARDI: TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı paylaşımla "İnşallah özlediğimiz bereketli kar yağışına kavuşuruz" diyerek vatandaşları tedbiri elden bırakmamaları konusunda uyardı.
Vali Yerlikaya yaptığı paylaşımda, "Kıymetli İstanbullular, Meteoroloji 1. Bölge Müdürümüzün verdiği son bilgilere göre; İstanbul'da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı tahmin ediliyor. İnşallah özlediğimiz bereketli kar yağışına kavuşuruz. Tedbiri de elden bırakmayalım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.