Jandarmadan sıkı denetim

Jandarmadan sıkı denetim
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, Ramazan Bayramı tatili süresince trafik güvenliği konusundaki farkındalığı artırmaya ve meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemeye yönelik trafik denetimi gerçekleştirdi
Denetimlere havadan Jandarma helikopteri ve dronla destek verilirken, Jandarma ekipleri durdurdukları araçlara çok kısa sürede sorgulama yapabilen Tak-bul Gözlük ile plaka sorgulaması, barkod okuyucu cihazla da sürücülere GBT sorgulaması yapıldı. Denetimlerde dedektör köpekleri de yer aldı. Araç sürücüleri ve yolcuların emniyet kemeri takıp takmadıkları kontrol edildi. Sürücülere yorgun ve uykusuz seyahat etmemeleri, hız kurallarına uymaları ve dikkatli araç kullanmaları uyarılarında bulunuldu.

Yolculara hediyeler verildi

Uygulama noktasında görevli ekipler tarafından kontrol edilen araçlardaki sürücü ve yolculara, çeşitli hediyeler ve çocuklara “Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" projesi kapsamında kullanılan "Kırmızı Düdük" takdim edildi. Denetim kapsamında araçlarda bulunan çocuklara , “Bu yolda Hep Birlikteyiz" projesi kapsamında hazırlanan ve sürücünün trafik kurallarına uyup, uyulmadığı gibi konularını içeren "Sürücü Seyahat Karnesi" verildi. Araçta bulunan çocuklar, dağıtılan karne ile araç sürücüsüne trafik kurallarıyla ilgili notlar verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.