Okullarda deprem seferberliği başladı

Okullarda deprem seferberliği başladı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, merkez üssü Silivri’deki 5.8’lik depremin ardından startını verdiği, “Deprem Seferberliği”yle İBB, bir dizi eğitimlere başladı.
 İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu, AKOM’un (Afet Koordinasyon Merkezi) desteği ile pilot bölge olarak seçilen Avcılar ve Silivri’de “Deprem Farkındalık ve Güvenli Yaşam Eğitimleri” verildi. Eğitimler, her ilçenin belediye çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.


17 günde 21 okulda eğitim verildi

Deprem Farkındalık ve Güvenli Yaşam Eğitimleri’ni toplumun her kesimine vermeyi hedefleyen İBB, ilçelerin belediye çalışanlarından sonra şimdi de rotayı öğrencilere çevirdi. İBB’nin bu kapsamdaki eğitimleriyle, 17 günde 21 okulda çok sayıda öğrenciye, deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili hayat kurtarıcı bilgiler verildi. Sismoloji Uzmanı Prof. Dr. Şerif Barış’ın renkli anlatımıyla, Avcılar Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda başlanan eğitimlerde, öğrencileri sıkmadan ve korkutmadan deprem gerçeği gözler önüne serildi.

Türkiye’nin deprem ülkesi olduğuna dikkat çekilen eğitimlerde; depreme ve onun meydana getirebileceği zararlara hazırlıklı olma ve gerekli önemleri almanın önemine dikkat çekiliyor. Sismoloji Uzmanı Barış ve uzman eğitimciler aracılığı ile toplumun tüm kesimlerine verilmeye çalışılan eğitimlerde ayrıca, proaktif bir yaklaşımla deprem öncesi, deprem anında ve ardından neler yapılması gerektiği anlatılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.