Prof. Naci Görür yanıtladı: İstanbul'daki yoğun koku, depremin habercisi mi?

Prof. Naci Görür yanıtladı: İstanbul'daki yoğun koku, depremin habercisi mi?
İstanbul'un Anadolu Yakası'nda dün akşam saatlerinde başlayan yoğun koku tedirginliğe neden oldu. Kokunun deprem habercisi olabileceğine dair iddialar sonrası Prof. Dr. Naci Görür açıklama yaptı.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kokuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Vatandaşlarda tedirginliğe yol açan ve 'deprem habercisi olabileceği' ileri sürülen koku için Görür, "Kimi medya da bugünkü koku meselesini sordu. Tabii ki nedenlerini incelemeden söylenen şey kesin olmaz Ancak ben bu kokunun depremle ilgili olduğunu düşünmüyorum" dedi. 

Görür, kokunun çıktığı kıyı alanlarının sığ derinliklerinde zengin mavi - yeşil alg, müsilaj ve bunlara eşlik eden çok miktarda madde birikimi ve kirlilik olduğunu dile getirdi. Devamında şunları kaydetti:

"Bu birikim özellikle aeorobik ve anaeorobik organizmalar tarafından fiziko-kimyasal ayrışmaya uğratılmakta ve sonuç olarak oşinografik etkenlere de bağlı olarak gaz ve koku çıkışına neden olmakta olduğunu düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.