Tarih verildi: İstanbul’da soğuk hava ne zaman bitecek?

Tarih verildi: İstanbul’da soğuk hava ne zaman bitecek?
Türkiye, Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Bahar ayında etkili olan soğuk hava vatandaşları endişelendirirken, sevindirici bir haber geldi. Soğuk havaların İstanbul’u terk edeceği tarih açıklandı.

Haftaya yağışla başlayan İstanbul’da hava kademeli olarak ısınacak. İstanbul’da yağışlı hava bugün de etkili olacak ancak çarşamba ve perşembe günü yağış kenti terk edecek. Hava sıcaklığı ise 13 ila 16 derece arasında seyredecek.

KAR GELİYOR

Bu akşam saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz, Osmaniye ve Kahramanmaraş batısı, Adana'nın doğusu ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinden itibaren; Doğu Karadeniz, Sivas, Yozgat, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edilen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, bu akşam saatlerinden sonra Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde bu gece ve yarın (Salı) sabah ilk saatlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Doğu kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güneyi, Batı ve Orta Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-80 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.