UKOME'de kabul edildi: İstanbul’da toplu taşımaya yüzde 40 zam

UKOME'de kabul edildi: İstanbul’da toplu taşımaya yüzde 40 zam
Ulaşım sektöründe artan maliyetler nedeniyle İstanbul’da toplu taşımaya yüzde 40 zam geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başta akaryakıt zammı olmak üzere artan maliyetler nedeniyle teklif ettiği toplu taşıma zammı, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edildi.

Tam bilet 5,48 liradan 7,67 liraya, tam abonman 430 liradan 602 liraya, öğrenci abonmanı 78 liradan 109 liraya, sarı taksi açılış ücreti 7 liradan 9,8 liraya, sarı taksi kısa mesafe ücreti ise 20 liradan 28 liraya yükseldi.

Yeni tarife, 9 Nisan'dan itibaren geçerli olacak.

NE OLMUŞTU?


Zam teklifi, önceki UKOME toplantılarında bakanlık yetkilerinin ve bazı sektör temsilcilerinin oylarıyla reddedilmişti. 23 Mart'taki toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcisi Serdar Yücel, toplu taşıma esnafının ve belediyenin taleplerinin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini savunmuştu.

Bakanlık UKOME'de ölçüyü kaçırdı: 'Herkes zam yapsın, İBB hariç' dedi!Bakanlık UKOME'de ölçüyü kaçırdı: 'Herkes zam yapsın, İBB hariç' dedi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ret kararlarıyla İETT, metro, deniz ulaşımı, taksi, dolmuş ve otobüs esnafının batırılmaya çalışıldığını belirterek "Bu noktadan sonra İstanbul’da toplu taşımada yaşanacak her türlü sorunun müsebbibi, vicdanını siyasete teslim etmiş malum UKOME üyeleri ve kurumlarıdır" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.