Yeni metrobüs hatları açılacak

Yeni metrobüs hatları açılacak
İnşaatı süren Kabataş- Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattı bakım ve kumanda merkezinde incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni metrobüs hatları açılacağını duyurdu.
Metro hattının 2020 yılının Ocak ayında açılmasının hedeflendiğini anlatan ve metrobüs araçlarında ciddi bir değişime ihtiyaç olduğunu belirten İmamoğlu, “Yeni metrobüs hatlarımız olacak” dedi.

Esenler’deki metro hattı bakım ve kumanda merkezinde de incelemelerde bulunan İmamoğlu şantiye sahasını gezdi. Söz konusu metronun sürücüsüz planlandığını, söyledi. 


 ‘Yerin üstüne sığmıyoruz’

“İstanbul’un metroya çok ihtiyacı var. İstanbul’un ulaşımdaki bir numaralı aktörü metro olmalı. Yerin üstüne sığmıyoruz çünkü. Yerin altını en maksimum kullanmak zorundayız” diyen İmamoğlu, metrobüslerle ilgili yaşanan sıkıntılara ilişkin soru sorulması üzerine “Metrobüs araçlarımızın ciddi anlamda değişime ihtiyacı var. Hem eskiyen araçlar var hem de ters yön ulaşımı sıkıntı kazalara neden oluyor.

Bunların değiştirilmesi noktasında tespitlerimiz var. Bir ayda çok ilginç yorumlar duyuyorum. ‘Hani ulaşım sorununu çözecekti’ diye. Beklentiyi fazla abartmış olanlar var ya da niyeti farklı olanlar var ama metrobüs araçları, yoğun bir şekilde gündemimizde. Aynı zamanda bir metrobüs aracının kapasite yeterli olmamasından dolayı insanların birikmesine neden olduğunu biliyoruz. Bu konuda uzman, yerli araç üretimi yapan firmalar da var. Onlarla bağlantılarımız sürüyor.

Bir rehabilitasyonla bazı sıkıntıları giderecek durumdayız” yanıtını verdi. İmamoğlu, “Garajlarda bekleyen Hollandalı şirkete ait otobüsleri kullanacak mısınız” sorusuna ise, “Artık bakacağız. Müze mi yaparız onları bilmiyorum. Tabii yanlış adımların atıldığı bazı işler oldu metrobüs alımlarında. Özellikle İstanbul’un topografyasına uygun olmayan araçlar alınmış, ciddi paralar harcanmıştı. Bunlar üzücü şeyler” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.