Mehmet Mert

Mehmet Mert

İYGAD ödülleri gelenekselleşiyor...

İYGAD ödülleri gelenekselleşiyor...

 2015 yılı Kasım ayının son haftasından bu güne, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz.
Göreve geldiğimizde söz verdiğimiz her projemizi hayata geçirmenin keyfini ve gururunu yaşayan yönetim kururlu olarak yerel gazeteciliğin daha iyi noktalara gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüryoruz.
İYGAD'ın Kaya Milenyum AVM'de bulunan, içerisinde konferans salonu ve toplantı salonu da bulunan merkez ofisi, bilgisayar ağı ve interneti ile tüm meslektaşlarımızın kullanımına açık olarak hizmet vermeğe devam ediyor.
Dileyen her meslektaşımız burasını kendi ofisi gibi kullanabilir.
Randevulerını burada verebilir.
Misafirlerini bu adreste ağırlayabilir.
*
Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz 'Yılın Zirvedekileri' ödüllerimizi bu yıl da dağıtacağız.
Başvuruları almaya başladık ve 2 Temmuz 2017 Cuma akşamına kadar dileyen her meslektaşımız başvuruda bulunabilir.
Geçen yıl bir çok meslektaşımız heyecanla başvuru dosyasını doldurdu ve ödül anını bekledi.
Dağıtılan sekiz daldaki ödüller hemen hemen herkesin taktirini topladı.
Demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel gazeteciliğin güçlenmesini sağlamak amacıyla, mesleğini tam anlamıyla yapmaya çalışanları diğerlerinden ayırma yönünde önemli bir kıstas olacak bu ödüller giderek gelenekselleşecektir.
Yönetime kimler gelirse gelsin sanırım bundan böyle 'Zirvedekiler' ödüllerini düzenlememek gibi bir gaflete girmeyecektir.
Zira; işini tam anlamıyla yapmaya çalışanları taktir etmediğiniz sürece, iyi ile iyi olmayanı, doğru ile doğru olmayanı ayırt etmediğiniz sürece, hangi meslekte olursa olsun o meslek ilerleyemez, hakkı ile hizmet veremez.
Bu gerçeğin altını çizmemize itiraz olmadığına göre, mesleki ödüllerin düzenlenmesi ve dağıtılmasına da kimselerin itiraz edeceğini sanmıyorum.
*
Zirvedeki Haber, Zirvedeki Sayfa Düzeni, Zirvedeki Köşe Yazısı, Zirvedeki İnternet Haber Sitesi, Zirvedeki Gelecek Vaad Eden Gazeteci Adayı ve zirvedeki meslektaşımıza onur ödülünün verileceği 'İYGAD'ın 'Zirvedekileri' ödül törenimizi bir aksilik olmaz ise; 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılış Yıl Dönümü'nde şık bir tören ile dağıtacağız.
Bu törende meslektaşlarımız dışında, bize haber konusu olan siyasilerimiz, iş adamlarımız, önemli başarılar göstermiş yerel ve ulusal meslektaşlarımız da bulunacak.
Ödüllerimiz manevi değeri bulunan şık plaketler dışında maddi değeri bulunan; bilgisayarlardan, telefonlardan, fotoğraf makinelelerinden de oluşacak.
Umarım o güne kadar İYGAD önemli sponsorlar bulur da bakarsın her ödül alan arkadaşımıza daha büyük armağanlar veririz.
*
Yine jürimiz; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinden ve akademisyenlerden oluşacak. En küçük bir şekilde adaylar arasında ön yargı ve manipülasyon olmaması için, objektif bir şekilde birincilerin belirlenmesi için hassasiyet gösterileceğinden kimselerin kuşkusu olmamasını şimdiden özellikle rica ediyorum.
Kafalarımızdaki ön yargıları atalım, bu dallarda aday olup bir kendimizi deneyelim bakalım.
Ben aday başvurusu yapmayacağım ama diğer yönetim kurulu arkadaşlar da başvurabilirler.
Kısmetse ben başkan olmadığım yıllarda ilk adaylık başvurusu gerçekleştiren kişi olmak isterim.
*
01.01.2016 - 31.12.2016 tarihleri arasında yayınlanana yayınların, 2 Temmuz 2017 tarihine kadar başvuruların alınacağı ödül yarışmasına, kimler başvurabilir, nasıl başvurur, ne şekilde başvurur bu konuda haberimiz ve reklamımız bütün yayın organlarında yayınlanacaktır.
Yine de anlaşılmayan bir durum söz konusu ise bana sosyal medyadan, telefonumdan veya bizzat yüz yüze ulaşan arkadaşlara açıklama yapabilirim.
*
Çok mecbur kalımadıkça İYGAD konulu yazılar yazmamakla birlikte arada bir de olsa bilgilendirme ve açıklama gerektiren konuların yazılması gerektiğine de inanıyorum.
Umarım, gelecekte daha sağlıklı işleyen, üyeler arasında daha güçlü ilişkilere sahip olan, evrensel mesleki değerleri daha çok önemseyen, sadece geçinmek ve para kazanmak için değil aynı zamanda, topluma, kamuoyuna, çevreye, insanlığa daha faydalı işler yapmak için çabalayan bir gazeteciler derneğine sahip oluruz.
Bütün meslektaşlarımızın mesleğimize bu çerçevede bakmasını ve yaklaşmasını diliyorum...

NOT ve DÜZELTME: Zirvedekiler ödül töreni basın bülteninde sehven 2016 yerine 2015 yılı ödülleri yazılmış. Doğrusunun; “İYGAD 2016 ZİRVEDEKİLER ÖDÜLLERİ'NE başvurular başladı” olacaktır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi